ŠESTOGODIŠNJAK KAO PRIMER SVIMA: Upoznajte najmlađeg heroj u borbi za dobrobit životinja

Autor:

Lifestyle

22.03.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja Šarpanov učestvuje u spasavanju ljubimaca koji su mučeni, iscrpljeni ili gladni i pronalazi im novi dom.

RepublikaFoto: Printskrin: Instagram.com/vadimbolshoi
Mali Vanja sa psom

Vanja Šarpanov je pravi mali heroj koji treba svima da posluži za primer ponašanja. Ima samo šest godina, živi u Rusiji i redovno pomaže i nalazi dom povređenim psima i mačkama, zbog čega je postao svetski poznat. Velika ljubav koju Vanja gaji prema životinja postoji oduvek, a njegov otac Vadim otkriva da se mališanu srce istopilo kada je pre tri godine bio u jednom skloništu za napuštene životinje. Roditelji su ga odveli tamo jer su hteli da njegovoj starijoj sestri poklone mačku.

RANAC SA HRANOM ZA ŽIVOTINJE

- Nisam u startu bio pristalica toga da Vanja dovodi kući životinje, ali kada sam sa njim zajednički počeo da ih spasavam, shvatio sam da ih volim i da moram da im pomognem kad su u nevolji - otkrio je Vadim novinarima medija Severni Kavkaz. Od posete skloništu, ova porodica iz Vladikavkaza pruža dom mnogim prebijenim, povređenim i zlostavljanim životinjama, a glavni razlog je mali Vanja.

- Vanja je svuda počeo da nosi ranac sa hranom za pse i mačke. Ne može da ostavi životinju u nevolji, a ja ne mogu da odolim njegovoj ljubavi - otkrio je Vadim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Dec 16, 2018 at 10:27am PST

Vanja i Vadim učestvuju u spasavanju životinja koje su zgazili automobili, koje su mučene, iscrpljene ili gladne. Vode ih kući, pomažu im i pronalaze novi dom. Ne štede kada je dobrobit životinja u pitanju - kupuju skupu hranu, plaćaju vakcine i operacije. Veterinari i prodavci hrane vole Vanju, pa im zbog toga često daju popust.

- Sećam se trenutka kada je bilo 28 spasenih mačića u našoj kući, a pritom smo imali šest naših mačaka i jednog psa. Sve to u trosobnom stanu. Naravno, veoma je teško, jer svakom mačetu trebaju pelena i briga - kaže Vadim.

MALI HEROJ

Međutim, spasene životinje ne ostaju dugo u stanu Šapranovih. Oni ih udomljavaju, a da bi bili sigurni da kuce i mace neće završiti kod zlotvora, uvek uzimaju adresu i broj telefona novih vlasnika kako bi proveravali stanje. Razdvajanje sa spasenim životinjama najteže pada Vanji.

- Ne želim da ih dam, ali moram - rekao je šestogodišnjak koji smatra da je spasavanje životinja njegov poziv.

- Ne mogu da ih ostavim na ulici, na hladnoći - ističe dečak koji je za tri godine sa ocem spasao više od 100 kučića, mačića i morskih prasića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Feb 26, 2019 at 7:58am PST

- Nastavljamo da pomažemo životinjama i provodimo sa njima svo slobodno vreme. Sada imamo Instagram profil koji nam olakšava da pronađemo nove vlasnike. Trošimo mnogo kako bismo pomogli životinjama, ali nam one plaćaju tako što ispunjavaju naše živote dobrotom i ljubavlju - zaključio je Vanjin otac Vadim.

Vanja ima dva cilja u životu - da pomaže životinjama i da izgradi karijeru u ruskim specijalnim jedinicama. Mi mu od srca želimo da oba životna cilja ostvari i nadamo se da će porodica Šapranov punom parom nastaviti da se bori za dobrobit životinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Feb 21, 2019 at 9:18am PST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Jan 27, 2019 at 10:56am PST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Jan 31, 2019 at 5:50am PST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ДОРОГА ДОМОЙ !??15 RUS (@vadimbolshoi) on Feb 18, 2019 at 7:34am PST

Kratak video o Vanji objavile su kolege sa Sputnjika, a vi ga možete videti ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading