Kakve su ovo mere, da li je moguće? Australijski zakon sve rigorozniji - ovog puta zabranjuju mačkama da izlaze i psima da laju!

Autor:

Lifestyle

22.05.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasničke mačke možda će morati trajno ostati u kućama, a rendžeri će dobiti ovlašćenje da zaplene pse koji glasno laju ukoliko se usvoje predložene izmene zakona o kućnim ljubimcima u Zapadnoj Australiji.

RepublikaFoto: Photo by Jerry Wang on Unsplash
Foto ilustracija

Državna vlada razmatra nove legislative nakon što se enormno povećao broj zalutalih i divljih mačaka na ulicama, kao i broj pritužbi na lavež pasa.

Otprilike 25 ljudi svake nedelje odlazi u bolnice zbog ugriza pasa, javljaju australijski mediji.

Udruženje WA Rangers želi da utiša pse koji glasno laju i poziva na stroge kazne za vlasnike pasa koji napadaju ljude. Ovi vlasnici suočiće se s kaznom od 10.000 dolara ili zatvorom u trajanju od jedne godine.

Predložene izmene podrazumevaju i zabranu izlaska vlasničkih mačaka na ulice tokom noći ili u potpunosti tokom celog dana.

- Za njihovo zdravlje mnogo je bolje da ostanu u kući. Tu će živeti duži i srećniji život, kaže Roz Robinson, izvršni direktor australijskog udruženja Cat Haven.

Rendžeri takođe urgiraju za rigorozniji sistem provere istorije ljubimaca, naročito, jer su psi koji napadaju ljude obično oni koji su udomljeni nakon što ih je neko odbacio.

Podsećamo, Australija je prošlog meseca počela postavljati i otrovne kobasice na više od hiljadu hektara zemlje u pokušaju da ubije dva miliona divljih mačaka koje predstavljaju veliki problem u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading