Ovo morate da znate pre nego što vašeg ljubimca sledeći put izvedete u šetnju

Autor: b92

Lifestyle

05.08.2019

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sledeći put budete šetali vašeg ljubimca imajte na umu ovo. Opasnost koju povoci i ogrlice vaših ljubimaca predstavljaju preti da vam nanese ozbiljne povrede prilikom boravka napolju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko ne kontrolišete vašeg psa kako treba možete doživeti prelom kostiju, upozoravaju hirurzi. Za godinu dana neki lekari tretiraju čak i do 30 povreda nastalih tokom šetnje sa ljubimcem. Prelomi, naprsnuća, dislokacija i nagnječenja su najčešće povrede sa kojima se javljaju vlasnici pasa. Povrede su često više od površinskih, pa je za neke potrebno i do godinu dana da zarastu.

Kako biste smanjili rizik od povreda važno je da pravilno rukujete povocem i orglicom vašeg mezimca, piše Independent. Savetuje se da ne obmotavate povodac oko ruke i ne kačite ga među prste. Držite veće pse na kraćem povocu kako biste lakše kontrolisali njegovu brzinu.

Psi imaju mnogo dobrih uticaja na zdravlje vlasnika, uključujući smanjenje stresa i pomoć u održavanju fizičke aktivnosti. Ali zbog mogućih povreda budite na oprezu

"Kada sam šetala psa rase labrador, desilo mi se da je ona videla mačku koju je htela da pojuri, ali je meni povodac bio obmotak oko šake. Kako me je iznenadila i jako povukla, nagnječila mi je prste i došlo je do preloma domalog prsta. Usledila je jedna intervencija, pa druga, pa 4 meseca nošenja gipsa i rehabilitacija. Nisam nijednog trenutka bila besna na nju jer je ona ipak pas i takva joj je priroda, već na sebe jer nisam bila oprezna i loše sam držala povodac", rekla je za mediji vlasnica labradora Sonja Krstić.

Većina povreda su prelomi prstiju i šake, a sve zbog lošeg držanja povoca. Kako biste to izbegli kupite povodac one dužine koja vam odgovara za šetnju da ne morate da ga obavijate oko ruke. Uživajte u vremenu koje provodite sa vašim ljubimcem bez opasnosti da se ili on ili vi povredite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading