(VIDEO) Pas Meda je jedini spas za životinje koje su ugrožene požarom

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

02.12.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delove Australije su proteklih meseci opustošili šumski požari u kojima su četiri osobe stradale, a mnoge ostale bez krova nad glavom i svega što poseduju. Zajedno sa ljudima, propatile su i životinje, među njima i koale, jedan od simbola najmanjeg kontinenta. Zbog toga su organizovani timovi koji povređene i zarobljene koale spasavaju iz mesta zahvaćenih vatrom. A jedan od glavih članova tog tima je pas Meda.

RepublikaFoto: facebook.com/ifaw
Meda je jedina pomoć povređenim životinjama u požaru

Meda je dresiran da namiriše koale, a taj svoj talenat trenutno koristi u Kvinslendu.

- Meda je nedavno zaposlen u jugoistočnom Kvinslendu, jednom od najteže pogođenih područja. On je jedan od pasa koji mogu da lociraju žive koale preko mirisa njihovog krzna - napisali su na svojoj Fejsbuk strani aktivisti Međunarodnog fonda za dobrobit životnja (IFAW).

Meda je dresiran da namiriše povređene, izgubljene, bolesne i ostavljene koale u divljini. I zbog svog rada u požarima već je postao njihov heroj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading