Kad maca prede, kaže da vas voli, ali to nije jedini znak da je tako!

Autor: Ketster

Lifestyle

15.01.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelje mačaka očekuje naporan period. Ljubavno oglašavanje ovih životinja biće najintenzivnije u februaru i martu, kada, kako kažu veterinari, počinje prvo parenje posle zimskog perioda...

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Tada su najbučnije, ali ne zaboravljaju na vas. Protumačite šta vam govore svojim ponašanjem - piše magazin "Ketster".

Pogled zadovoljstva

Kada vas mačka gleda napola zatvorenim očima i polako trepće, to je znak da uživa u vašem društvu.

Ovi treptaji nazivaju se mačji poljupci, a one njime prenose opuštenost, zadovoljstvo, naklonost i poverenje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Test - da li ste prijatelji

- Ukoliko želite da ostvarite kontakt s mačkom, pružite kažiprst u visini njenog nosa. Nije važno koliko je udaljena od vas, ako želi da vas pozdravi, prići će vam i dodirnuti vaš prst nosem, a zatim okrenuti glavu tako da vaš prst završi na njenom obrazu. Ukoliko vam veruje, protrljaće vašu ruku svojim obrazom - prenosi "Ketster".

Poverenje

Još jedan deo tela na koji treba da obratite pažnju jeste njihov rep. Neki ga nazivaju "emocionalnim barometrom" jer se po njemu može zaključiti kako se mačka oseća.

Ukoliko vam često prilazi i dotiče vas repom, obmotava ga oko vas ili ga jednostavno naslanja na vas dok spava - na taj način vam govori da vas voli i da vam veruje.

Umiljavanje - poziv na igru

Mace koje vas vole vrlo često trljaju obraze o bilo koji deo vašeg tela. Osim što je ovo poziv na druženje, ujedno je i pokazivanje privrženosti. Obratite pažnju na to da li vaša maca prede, kao i da li ima potrebu da vas liže onako kao što bi lizala sebe ili svoje mačiće. Ako vas prati po kući i spava u vašem krilu, mačka je vaš pravi prijatelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading