Ovih 8 znakova otkrivaju da je tvoj pas ljut na tebe!

Autor: Republika

Lifestyle

13.02.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji kućni ljubimac sa kojim čovek može ostvariti bliskiju vezu od psa! Zato se i kaže da je pas čovekov najbolji prijatelj i sigurno je da svi oni koji imaju pse znaju da mahanje repom, trčanje i skakanje znače da je životinja srećna što nas vidi, ali postavlja se pitanje koji su to znakovi da je naš prijatelj ljut na nas...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neki od ovih znakova ne znače odmah da je tvoj četvoronožac ljut na tebe. Na primer, mogu značiti da ima bolove. Ako se duže vreme ponaša čudno ili mu se ponašanje jako menja, onda svakako potraži pomoć veterinara.

1. Spuštene uši

Položaj ušiju psa otkriva njegovo raspoloženje. Ako su mu uši spuštene, želi ti reći da mu se ne sviđa to što mu radiš ili se neugodno oseća. Međutim, spuštene uši mogu biti znak podređenosti ili straha. Uvek dodatno pazi na druge znakove tela svog ljubimca.

 

 

2. Pas mokri na tvoje stvari

Ako uradite nešto što se sviđa vašem psu? Bez brige - daće vam to do znanja. Naime, tvoj pas dobro zna koje su tvoje omiljene cipele - pa će mokriti na njih ili ih izgristi. Međutim, pre nego što se naljutiš, pogledaj ima li tvoj ljubimac dovoljno svojih igračaka.
 

3. Okreće glavu od tebe

Ako je neka osoba ljuta na tebe, ne želi da te gleda i verovatno još prevrće očima. Tvoj četvoronožac će pogledati u stranu ako pokušaš da ga pogledaš u oči. Tako pokazuje svoje nezadovoljstvo. Pokušaj mirno i tiho da razgovaraš sa njim. 

4. Tvrdoglav je

Svakome je to sigurno poznato - odjednom te pas više ne sluša. Ignoriše svaku tvoju naredbu. Izgleda kao da ti želi reći: Čujem te, ali sada sam ljut na tebe i jednostavno te ignorišem! Pre nego što se naljutiš na svog psa, pokušaj da opustiš situaciju. Uglavnom će ga brzo proći i pokazaće ti koliko te voli.

 

5. Mirno stoji

Ako je tvoj pas zaista ljut, ukočiće se i neće se pomaknuti s mesta. Pazite na njegove uši i pogled. Tvoj pas ti šalje signal: Pusti me na miru i nemoj se približavati! Najbolje da mu daš slobodnog prostora kako se situacija ne bi po tebe bolno završila.

6. Uskraćuje ljubav

Tvoj ljubimac tačno zna kako će ti pokazati kad baš nije presrećan s tobom. Ako beži od tebe, drži odstojanje ili se izmiče kad ga želiš pomilovati, možete biti sigurni da nešto nije u redu. Ono što ti nikako neće pomoći: nemoj trčati za njim, uvek će biti brži od tebe. Sedni i čekaj dok bude spreman na pomirenje - teško će dugo vremena izdržati bez milovanja.

 

 

7. Reži

Jasnije ne može. Ako tvoj pas reži na tebe, onda treba da prestaneš da radiš to što radiš. Osim toga, ne smeš ga ukoriti, jer ti svojim ponašanjem pokazuje kako mu je veoma neprijatno. Ako imaš osećaj da se često tako ponaša - posavetuj se s trenerom pasa.

8. Ima napad besa

Odjednom se ponaša kao besna zver. Kako bi te epizode bile sve ređe, pokušaj psa držati dalje od uzroka stresa, pa mu omogući puno akcije i slobodnog prostora. Napadi besa po pravilu brzo prođu. Međutim, ako su učestali, potraži pomoć profesionalnog trenera pasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rockmaker

14.02.2020 13:59

Razgovaraj sa psom! Pričaj mu/joj lepe, nežne stvari i biće bolje i tebi i psu.. :)