Ovo je optimalna temperatura u stanu za vaše mačke!

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

26.03.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg i niske temperature iznenadili su nas ovog marta, pa vam dajemo nekoliko saveta kako da vašim macama u domu bude toplo dok ova iznenadna zima ne prođe.

RepublikaFoto: Le PETit WCF
Foto: Ilustracija

Prema rečima našeg stručnog saradnika, dr vet. med. Srđana Obradovića iz Veterinarske ambulante „Obivet”, mačke u odnosu na pse zimu ne osećaju u tolikoj meri jer ne izlaze napolje, a vreme najčešće provode šćućurene ispod mekanog i toplog ćebeta ili na radijatoru.

Ipak, to ne znači da vlasnici ne bi trebalo da brinu o temperaturi u svom domu, jer i mačkama može da bude hladno. Kada govorimo o kućnim macama, bilo da je reč o domaćoj mački ili o rasnim macama, naravno da može da im bude hladno i da ne vole baš sve zimu.

Kako kaže naš sagovornik, kada je reč o domaćoj mački, postoje individualne razlike u optimalnoj temperaturi.

Kada je napolju zimska temperatura, optimalna temperatura stana bi bila oko 20 stepeni Celzijusa. S druge strane, rasne mačke drugačije podnose hladnoću i vrućinu. Rase kao što su sibirska, norveška šumska ili mejn kun bolje podnose hladnoću zbog dužine dlake. Čak se za kvalitet njihove dlake i preporučuje niža temperatura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading