PRIJAVITE SVOG LJUBIMCA: Deda Mraz bira 12 krznenih pomoćnika

Autor:

Lifestyle

26.11.2017

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deda Mraz za ljubimce će ove godine u tri grada birati 12 pomoćnika. Druženje počinje tradicionalnom novogodišnjom žurkom u Beograd, zatim Kragujevcu i Novom Sadu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Spreman za sanke Deda Mraza

Leming, kornjače, psi i mace danas se u Delta sitiju bore za počasno mesto Deda mrazovog pomoćnika. Oni koji su se prijavili za učešće danas dobijaju paketiće od Deda mraza, a oni najbolji će postati i Mrazovi pomoćnici krajem decembra.

- Prijaviljeno je 200 kućnih ljubimaca, od kojih je došlo na žurku  115 ljubimaca, od čega jedan zec, leming, dve šumske kornjače, četiri mačke i 107 pasa. Preko 100 kilograma hrane i opreme su skupili Beograđani i kompanije koje su organizatori za udruženje za zaštitu životinja "ZOI" iz Ugrinovaca.

Posle Beograda idemo U Novom Sadu 2. decembra, a u Kragujevcu 9. decembra. Nakon toga će biti glasanje za 12 Deda Mrazovih pomoćnika na FB stranici "Ljubimci su zakon" - kaže Aleksandra Rafailović iz organizacije. Svi koji su se ovih dana prijavljivalii na sajt Petfejsa, mogli su sa ponosom da predstave svoje ljubimce u holu tržnog cenrta gde su se psi veselo igrali, družili, a po neki i uzimali hranu sa polica. 

Ovaj događaj se organizuje već sedam godina, a iz organizacije kažu da je ove godine mnogo više ljudi donelo hrane i opreme, za napuštene pse.

RepublikaFoto: Republika.rs
Kornjače su takođe spremne za zimske čarolije

Vlasnici koji su sa svojim psima uživali u društvu Deda Mraza, složili su se sa tim da ljubimce ne treba kupovati već udomljavati.

Da biste glasali za budućeg Dedinog pomoćnika, potrebno je da na onlajn konkursu na fejsbuk stranici "Ljubimci su zakon" lajkujete omiljenu životuinju.

- Prijave traju još sedam dana, nakon čega će se  birati pobednici. Krajem decembra je proglašenje - zaključuju iz organizacije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading