(VIDEO) PRIČA O OVČARU KOJI JE RAZNEŽIO I MOĆNOG PUTINA

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

28.06.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Bugarske Bojko Borisov jednom prilikom je poklonio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu psa čuvara - bugarskog ovčara.

Poznato je da Vladimir Putin voli životinje, a i one njega

Čak i strogo odmeren i uvek ozbiljan Vladimir Putin nasmešio se i raznežio tom prilikom. Zahvaljujući fotografijama sa ruskim državnikom, ova ne baš poznata rasa popularizovana je širom planete, preko noći, iako još uvek nije kinoliški priznata, kako piše Pet Magazine. 

Radi se o radnom radniku i psu čuvaru koji dosta liči na šarplaninca. Njegovo stanište je prirodno, na širokim poljima, gde je slobodan i svoj na svome. Čuvaju stada, a neretko su se sukobljavali sa mnogo većim zverima kao što su recimo medvedi ili vukovi, kako bi zaštitili ovce. 


Kada ga ljudi pripitomite, dosta je stidljiv i nepoverljiv prema strancima i nepoznatima, ali prema vlasnicima je uvek zaštitnički nastrojen. Ne libi se da zareži i zalaje kako bi na rastojanju držao osobe koje mu se ne svide.

Ova je rasa je izrazito lojalna svojim vlasnicima, a odlično se slaže sa drugim rasama, kao i sa drugim životinjama uopšte. Mada, ukoliko se kao štene adektvatno ne socijalizuje postoji opasnost da će postati agresivan. 


Bugarski ovčar je proaktivna i veoma zdrava rasa, pa zato spada među najzdravije i najizdržljivije rase. Njihov organizam prosto zahteva intenzivni tempo, tako da obožavaju da se igraju, jure, trče i šetaju. 

Moraju redovno da se češljaju, na svaka tri dana. Mogu da žive i do 14 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading