Plivanje može da bude smrtonosno za pse: Evo koje rase su najgori plivači!

Autor: Magazin Pas

Lifestyle

17.07.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje rase pasa kojima plivanje nije jača strana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vodite računa o svom ljubimcu

To se naročito odnosi na buldoge, basete, jazavičare i ostale rase koje se zbog konstitucije tela veoma teško snalaze u vodi.

Plivanju nisu skloni psi koje odlikuju teško telo, velika glava i kratke noge. Iako u vodi reaguju instinktivno i uspevaju da se održe na površini, ove rase važe kao neplivačke. Duži boravak u vodi za njih je iscrpljujući, pa i opasan.

Utapanje

Istraživanja su pokazala da je utapanje drugi po redu razlog smrtnosti buldoga, odmah iza srčanog udara. Pojedini psi jednostavno ne vole vodu, ne prija im kupanje, a u krug životinja neplivača treba svrstati i hronično bolesne i pse pritisnute godinama.

Ovo je veoma važno ako se spremate za odlazak na more sa ljubimcem, odnosno ako rešite da leto provedete na čamcu ili splavu. Ukoliko vam se smeši leto na vodi, donosimo vam nekoliko preporuka kako da ljubimca naučite da pliva, odnosno da mu boravak na talasima učinite sigurnim i zabavnim.

Nabavite pojas

Ukoliko sa psom neplivačem stupate na brod ili ukoliko se nepopravljivo plaši vode, ne ustručavajte se da mu nabavite sigurnosni pojas. Ovaj detalj biće koristan deo opreme svakog psa, bez obzira gde živi. Naročito koristan će biti ukoliko boravite na brodu i kupate se na otvorenom moru. Ukoliko padne sa palube, pojas će ga održati na površini, što može biti dragoceno i u slučaju da se umori od plivanja. Zaštitni pojas relativno lako može da se nabavi u bolje snabdevenim radnjama za ljubimce ili kupovinom na internetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading