Ko su najveće SPAVALICE među psima?

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

06.09.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li vam se čini da je vaš mezimac u stanju da prespava ceo dan? Nekim rasama zaista je potrebno više sna nego drugim, a za vas otkrivamo i kojim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mastif

Ako ste i vi spavalica, onda imate savršenog drugara za duuugu popodnevnu dremku. Evo koje kuce obožavaju da spavaju deset i više sati tokom dana.

Bernandinac

Poznati su kao uspavani džinovi u psećem svetu. Baš zbog svoje veličine (i težine), ovim psima potrebno je više sna. Više znači i do 16 sati dnevno. 

Čivava

Iz istog razloga kao i mastifi, zbog svoje veličine bernardinci troše više energije tokom uobičajenih aktivnosti, pa je ovim gorostasnim mazama potrebno i dosta sna. Oko 15 sati, da budemo precizni, kako bi bili zdravi i odmorni. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Engleski buldog

E, ovde dolazimo do paradoksa – i najmanjim psima potrebno je dosta sna. Tokom noći ovi majušni psi čvrsto spavaju 10-13 sati. Takođe, uživaju i u više kraćih dremki tokom dana, kad god uhvate priliku da se sklupčaju u krilu.

Bernski planinski pas

Njegova fizionomija i karakter zaslužni su za nadimak spavalica. Naime, s obzirom na to da vole da lenčare i da su blage naravi, ove kuce obožavaju dremku. Takođe, zbog masivnog, nabijenog tela i kratkih nogu, svaka intenzivnija fizička aktivnost odvlači im mnogo energije. Takođe, engleski buldozi jedina su pasmina kod koje je dijagnostifikovana apneja (kratkotrajni prekid, pauza u disanju tokom spavanja).

Klamber španijel

Tokom dana potrebno mu je mnogo aktivnosti s obzirom na to da je uzgajan kao vredni, radni pas. Ali zato kad padne noć i kad se sve stiša – ova kuca spava kao top! U proseku njegov dnevni san traje 10-14 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading