Grad zabranio šetanje pasa tokom dana

Autor: Agencije

Lifestyle

09.11.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mestima.

Foto: Privatna arhiva

Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocenjen je kao najrestriktivniji u naciji, gde je posedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa. 

Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživeo proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje. 

Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru. 

Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju pre sedam ujutru i posle 22 časa. 

Takođe, pseći povodac ne sme biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading