Da li i rakija ovo "radi" za Srbiju?! Meksički turizam živi zahvaljujući njoj!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

14.12.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvodnja tekile učestvuje sa više od 1,3 milijarde američkih dolara u izvozu Meksika, što ukazuje na značaj ovog sektora za tu zemlju. Osim što značajno doprinosi izvozu, tekila ima ogroman uticaj i podstiče razvoj turizma Meksika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tekila je postala simbol Meksika i danas, kada ljudi pomenu ovo piće prva asocijacija im je upravo ta zemlja. Turisti sve češće obilaze regione u kojima se uzgaja agava i proizvodi tekila i veoma su zainteresovani za to da se upoznaju sa procesom proizvodnje ovog pića. Polja pod agavom čine veoma prepoznatljiv i specifičan pejzaž zbog čega ih je UNESCO stavio na listu svetske baštine. Tekila je takođe prvi proizvod koji je međunarodno zaštićen kao autentičan meksički.

Turisti koji obilaze regione poznate po proizvodnji tekile mogu da vide berbu plave agave, potom način na koji se odvaja srce agave poznato pod imenom pinjas, koje se potom kuva i ostavlja da fermentira.

Tekila, koja je nacionalno piće Meksika, prodaje se u 190 zemalja sveta, a tokom 2017. godine je proizvedeno 220 miliona litara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading