DESTINACIJE ZA LJUBITELJE SNEGA: Mesta sa najimpresivnijim zimskim atrakcijama na svetu

Autor:

Razonoda

25.01.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti kojima ne smeta hladnoća mogu da uživaju u pogledu na polarno nebo, neverovatne ledene skulpture i zaleđeni vodopad, ali i da klizaju na zaleđenom jezeru ili da posete selo Deda Mraza.

RepublikaFoto: pixabay.com
Polarnu svetlost je moguće videti i van Severnog i Južnog pola

Praznici su prošli, ali zima nije ni blizu kraja. Naprotiv, sezona zimskih odmora je u jeku. Oni koji planiraju da u ovom periodu spakuju kofere, a mogu to da priušte, mogu da otputuju na neku od najpoznatijih zimskih destinacija na svetu. Srpski telegraf otkriva koja mesta ljubitelji zime nikako ne bi smeli da propuste.

BAJKALSKO JEZERO, RUSIJA

Poznato je da su ruske zime izuzetno hladne, ali ljubitelji ovog godišnjeg doba bi barem jednom trebalo da posete ovu divnu državu u tom periodu. Oni koji su to već uradili preporučuju Bajkalsko jezero. Njegov veliki deo se u toku zime zaledi i omogućava turistima da, pored predivne prirode, uživaju i u klizanju. Lokalni stanovnici nude i ture sankama koje vuku psi, kao i vožnju snoumobilom.

ABISKO, ŠVEDSKA

Abisko je najsevernije mesto u Evropi do kojeg može da se stigne vozom. Kao što je i očekivano, Abisko nije za sve, jer su zime izuzetno hladne, a noći traju i po nekoliko nedelja. Međutim, oni koji mogu da izdrže niske temperature uživaće u predivnom polarnom nebu koje zna da potraje dok god traje noć. U okolini ovog mesta postoje ski-staze, a organizuju se i obilasci okolnog nacionalnog parka.

MIDVEJ, SAD

Ovaj gradić u Juti i njegova okolina su predivni tokom zime. Turistima su dostupne geotermalne vode u kojima je, osim kupanja, moguće i ronjenje. Najveća atrakcija u Midveju su ledene skulpture koje svake godine od skoro 10 tona leda izrađuju timovi umetnika specijalizovani u ovoj oblasti. Osim zimskog kupanja i umetnosti, postoje i staze za skijaše, pa će i ljubitelji zimskih sportova moći da uživaju.

ROVANIJEMI, FINSKA

Jedna od pojava koje se najčešće vezuju za zimu je definitivno Deda Mraz, pa se i grad koji se smatra njegovim rodnim mestom mora uvrstiti u top zimske destinacije. U pitanju je Rovanijemi, glavni grad finske oblasti Laponija, koji je 1985. zvanično proglašen za grad iz kojeg dolazi deka debeljko u crvenom koji svake Nove godine obraduje decu. Na samo nekoliko kilometara od grada nalazi se Deda Mrazovo selo, tematski zabavni park.

HARBIN, KINA

Harbin važi za jednu od glavnih turističkih destinacija u Kini, a za to su najzaslužnije zimske atrakcije. Naime, januara i februara svake godine se u ovom hladnom gradu održava festival leda. Posetioci imaju mogućnost da obiđu sve skulpture i zamkove, a oni najhrabriji mogu da se oprobaju i u penjanju po ledenim remek-delima. Pored festivala leda, turisti u Harbinu mogu da uživaju u klizanju, vožnji u sankama koje vuku psi, ali i u izložbi papirnih lampi.

INSBRUK, AUSTRIJA

Kada bi morali da izdvojimo zimski glavni grad Evrope, to bi definitivno bio Insbruk. Ovaj austrijski grad je dva puta bio domaćin ZOI, a u njegovoj okolini nalazi se pregršt uređenih staza koje se koriste za internacionalna takmičenja u zimskim sportovima. Oni koji samo žele da prošetaju i uživaju u zimi neće ostati uskraćeni za uživanje, jer neverovatna arhitektura čini ovaj grad jednim od najlepših u tom regionu.

GULFOS VODOPAD, ISLAND

U kanjonu reke Hvita nalazi se vodopad Gulfos, s kojeg se sliva voda direktno iz prirodnog glečera. Ova destinacija je popularna leti, ali zimi postaje nezaobilazna jer se deo vode zaledi i stvara se plavi i tirkizni odsjaj koji se retko kad viđa, dok su okolne obale pokrivene snegom i ledom. Organizuju se i šetnje kanjonom kroz koji teče reka, kao i razgledanje vodopada čija je visina više od 30 metara.

DOLINA ŠAMONI, FRANCUSKA

Ova regija smeštena je u podnožju Monblana na nadmorskoj visini između 758 i 4.810 metara i smatra se jednom od najpoznatijih francuskih destinacija za skijanje, porodični i romantičan zimski odmor. Ono što izdvaja Šamoni je činjenica da su se na ovom mestu održale prve Zimske olimpijske igre 1924. godine. Zimska sezona se završava u aprilu, pa je ostalo i više nego dosta vremena da uživate u zimskoj idili ovog neverovatnog mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading