Pogodite koji crnogorski grad je uvršten među 15 najboljih destinacija u Evropi?

Autor: b92.net

Razonoda

12.02.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotor je, nakon glasanja, zauzeo 13. poziciju na zvaničnoj listi 15 najboljih evropskih destinacija – European Best Destinations 2019.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kotor

Kotor se, u konkurenciji među 20 gradova, plasirao ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina, prenosi portal Boka news. 

U glasanju su učestvovali ljubitelji kulturnog turizma iz 153 zemlje, a na zvaničnom sajtu EBD navedeno je da je Kotor idealna destinacija za one koji traže autentičnost i novo iskustvo. 


- Kotor je odličan izbor za one koji ne mogu da se opredele između sunčanja tokom opuštajućeg odmora i otkrivanja kulturno-istorijskog nasleđa, porodičnog odmora ili romantičnog putovanja - rekli su iz EBD-a. 

Iz EBD-a su kazali da je Kotor pogodan za svakoga, kao i da se odustane od velikih prestonica i pronađe miran odmor u Kotoru. 

Kriterijumi za ubacivanje na tu listu podrazumevaju da je reč o destinaciji kulturnog turizma sa najboljim odnosom raznovrsnosti ponude, dostupnosti i cene.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije
Budimpešta

Na vrhu liste najboljih evropskih destinacija našla se Budimpešta, koja ima najbolji spoj kulturnih sadržaja, gastronomske ponude, termalnih voda i znamenitosti svetske baštine. 

EBD je organizacija sa sedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom Evropske komisije, deluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading