OBRADUJTE LEPŠE POLOVINE ZA 8. MART: Savršene romantične lokacije u našoj zemlji

Autor:

Razonoda

07.03.2019

02:12 >> 13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan žena ove godine pada u petak, što je idealna prilika da lepšu polovinu povedete na produženi vikend na neku od predivnih srpskih destinacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vašu dragu možete obradovati lepim vikend-putovanjem

Žene širom sveta će sutra proslaviti praznik. Budući da se pada u petak, to je idealna prilika da sa svojim damama otputujete i uživate, a Srpski telegraf izdvaja neke od najromantičnijih destinacija u Srbiji koje bi bile idealne za ovu priliku.

Subotica/Palić

Mnogi smatraju da je Subotica najlepši grad u našoj državi. Centar ovog mesta je zadržao svoj autentični izgled i romantična šetnja slatkim uličicama prijaće čak i najvećim ljubavnim cinicima. U neposrednoj blizini grada nalazi se Palićko jezero, koje je, prema staroj legendi, napravljeno od suza. Okruženo je šumama stoletnog kanadskog platana, pa ukoliko želite da provedete romantičan vikend u kutku prirode kao iz bajke, Palićko jezero je pravo mesto za vas.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Vrnjačka Banja

Kada se govori o romantičnim destinacijama u Srbiji, jedna koja se nikako ne sme preskočiti je ona u kojoj se nalazi Most ljubavi. U pitanju je, naravno, Vrnjačka Banja, a zaljubljeni parovi prilikom posete ne propuštaju priliku da katanac sa ispisanim imenima zakače za most i na taj način simbolično vežu svoju ljubav. Vrnjačku Banju ne treba posetiti samo zbog mostića, naravno. Šetnja trgom i parkom ili obilazak obližnjeg dvorca dočaraće duh romantike, koji je uvek prisutan i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

RepublikaFoto: Tanjug

Bečej/Dvorac Dunđerskih

Svi zaljubljenici u arhitekturu, istoriju, umetnost, tradiciju i fantaziju iz filmova uživaće u smeštaju u palati Dunđerskih ili Fantast zamku, kako se danas zove, koji se nalazi u Bečeju. Ovaj dvorac je napravljen u toku dvadesetih godina prošlog veka, a okružen je neverovatnim vojvođanskim prostranstvom. Ovde ćete zajedno moći da se odmorite od brzog života, uživate u palačinkama, šniclama ili štrudlama, prirodi, prošetate parkom ili galopirate na nekom od 80 konja koji se tamo nalaze.

Velika Plana/Etno-selo Moravski konaci

Na 100 kilometara od Beograda, u okolini Velike Plane, nalazi se etno-selo koje je idealno za sve ljubitelje tradicije. U selu se nalaze tradicionalne drvene kućice i etno-restoran, a pored je jezero koje je prava atrakcija za zaljubljene. U martu se ne možete kupati, ali možete da uživate u šetnji drvenim mostićima koji se prostiru iznad jezera. Ako budete umorni od šetnje, možete se opustiti u spa centru koji će vas iz tradicionalnog okruženja vratiti pravo u 21. vek.

 

 

Surdulica/Vlasinsko jezero

Kada je Pčinjski okrug u pitanju, svaki zaljubljenik u prirodu će preporučiti posetu Vlasinskom jezeru. Ovo veštačko jezero je pravo skriveno bogatstvo juga Srbije, a vikend-poseta je možda i idealna prilika za uživanje. U ovom periodu nema gužve, pa će netaknuta priroda, izvori vode, plutajuće ostrvo, prelepo vikend-naselje i izuzetno čist vazduh biti rezervisani samo za vas. Jedino čega bi trebalo da se pazite je hladno vreme noću, pošto se jezero nalazi na 1.213 metara nadmorske visine. Dakle, deblju odeću u kofer i pravac jug!

 

 

Kopaonik

Zima u Srbiji ne bi bila zima kada u prvi plan ne bi došao Kopaonik. Najpopularnija destinacija u ovo doba kod nas je idealna za parove koji su ljubitelji skijanja i zimskih sportova. Ovde se nalazi najduža ski-staza u regionu, a moguće je i skijanje noću jer su neke staze osvetljene. Oni koji vole planinarenje mogu da krenu u osvajanje Pančićevog vrha, koji je visok 2.017 metara. Zvezdane noći ispod ćebeta, omiljeno piće ili topli napitak, sveće i ljubavna idila prijaće svima koji žele da odmore i uživaju.

RepublikaFoto: Promo foto

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading