Ameri, spremite novčanik! ETIAS sistem obavezan za sve koji posećuju zemlje Šengena, a evo šta to znači!

Autor: b92.net, Republika

Vesti

12.03.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska Unija je najavila još prošle godine kreiranje ETIAS sistema koji će zahtevati registraciju putnika koji posećuju zemlje EU.

RepublikaFoto: pixabay.com
Američki pasoš neće biti dovoljan za putovanja po Evropi

European Travel Information and Authorization System će biti obavezan za sve koji posećuju zemlje Šengena, a prilikom registracije koja će se sprovoditi online biće potrebno platiti taksu za koju se navodi da će biti simbolična. 

Da će registracija biti obavezna za putovanja u 22 zemlje EU nikako se nije dopala Amerikancima posebno zbog činjenice što je EU htela da im uvede vize, ali im predlog nije prošao. 


Ako se pitate koji je razlog za ovako nešto? Pa, sve se ovo može smatrati odgovorom Evrope na činjenicu da Amerika nije htela da ukine vize za neke njene pojedine članice. 

Zanimljivo je da osim viza za SAD, Amerikanci takođe traže registraciju u sistemu APIS koja se obavlja kroz rezervacione sisteme avio-kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading