(FOTO) Da li je ovo najlepši aerodrom na svetu?

Autor: b92.net

Razonoda

15.04.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jewel Changi aerodrom u Singapuru svečano će biti otvoren sledeće nedelje, a u okviru njega i najveći vodopad u zatvorenom prostoru na svetu. Više botanička bašta i oaza prirode nego aerodrom, Jewel Changi predstavlja svojevrsni petospratni kompleks sa staklenikom, prodavnicama i parkovima.

Arhitekonski biro Safdie Architects predvodio je tim arhitekata i dizajnera koji je radio na njegovom projektovanju. Zgrada je napravljena od stakla, a povezana je sa sistemom gradskog prevoza i direktno sa terminalima putem pešačkih mostova, što predstavlja turističku atrakciju samo po sebi.

Na sve to, u okviru njega nalazi se i Rain Vortex - 40 metara dugačak vodopad kroz koji protiče oko 10 hiljada galona vode u minuti. Voda se tokom kišne sezone skuplja putem sistema centralnog otvora zgrade. U okviru aerodroma nalazi se i nekoliko manjih vodopada i kanjona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading