NAJBROJNIJI TURISTI: Zašto su Kinezi nagrnuli u Srbiju?

Autor: agencije

Razonoda

16.04.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi u 2018. godini.

RepublikaFoto: Tanjug

Prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), Srbija je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom većim od 100 odsto, saopštila je Turističke organizacija Srbije (TOS). 

U analizi Evropske turističke komisije navedeno je da su razlozi za rast od 15 odsto broja stranih turista, bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne onlajn kampanje. 


Iz TOS-a su istakli da je tokom tih kampanja, višestruko uvećana publika koja prati TOS-ove naloge na društvenim mrežama, dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede. 

Kako je navedeno iz TOS-a, nastavlja se aktivna promocija na kineskom tržištu i od 15. do 17. aprila nastupa na sajmu COTTM u Pekingu. 
Foto: Tanjug

Precizirano je da će TOS na tom sajmu nastupiti zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, kako bi se predstavile objedinjene turističke ponude dve zemlje, jer najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona. 


Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine bio je veći 54 odsto nego u istom periodu prošle godine, sapštio je TOS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading