FEŠTA POD MASKAMA OTVORILA LETNJU SEZONU U BUDVI: Više od 2.000 učesnika obeležilo ovogodišnje "Karnevalske majske večeri"

Autor:

Razonoda

06.05.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Karnevalske majske večeri“ prethodnih dana predstavljale su svojevrsnu uvertiru glavnim događajima tokom prvog majskog vikenda u Budvi – "Abrumu“ ili tradicionalnom pozivu na karneval. Budva je ovim događajem zvanično najavila početak ovogodišnje turističke sezone.

RepublikaFoto: Promo
Provod na manifestaciji je bio odličan

Karnevalska povorka imala je više od 2.000 učesnika iz petnaestak zemalja, među kojima su Kuba, Španija, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija i mnoge druge.

- Karneval nikada ne staje, njega kiše ne zaustavljaju - rekla je Marija Pjerotić, direktorka Karnevala, dok je Marko Carević, predsednik Opštine Budva, istakao da je ovo najbrojniji karneval po broju učesnika do sad i da je to veoma značajno kao najava budvanskog leta koje će i ove godine biti atraktivno.

- Svi su dali doprinos, Opština Budva , TO Budva, NVO "Feštađuni“, privrednici i hotelijeri koji su spustili cene u cilju što boljeg početka sezone - dodao je Carević.

RepublikaFoto: Promo

Po svemu sudeći, organizatori su zadovoljni i ovim izdanjem manifestacije koja je u Budvu donela karnevalski duh i atmosferu koje nisu uspeli da pokvare ni lošiji vremenski uslovi. Tako je Budvi tokom prethodnih sedam dana, koliko traju "Karnevalske majske večeri“ nekoliko desetina hiljada meštana i gostiju uživalo u različitim dešavanjima, počevši od brojnih tematskih večeri, pa do velikih koncerata poznatih regionalnih izvođača kao što su Sanja Ilić i Balkanika, Jelena Rozga i YU grupa.

Utiske i kadrove sa karnevala možete videti u video zapisu ispod.

RepublikaFoto: Promo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading