KLOPA I PROVOD POD SUNCEM: Manifestacije i festivali u srbiji za letnje uživanje

Autor:

Razonoda

09.05.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša zemlja ima toliko toga da ponudi, a ljubitelji tradicije, dobre hrane i najbolje muzike sigurno neće ostati razočarani.

RepublikaFoto: Promo foto
Exit je jedan od najvećih muzičkih festivala na svetu

Na prostoru Srbije se svake godine održava veliki broj festivala. Ljubitelji dobrog provoda i hedonisti mogu u toku leta da uživaju u poznatim i manje poznatim manifestacijama, a Srpski telegraf izdvaja nekoliko njih koje bi mogle da vam privuku pažnju.

PROSTO KO PASULJ - TEMERIN (1. JUN)

Mnogo je festivala hrane u Srbiji, pa je logično da je jedan od njih posvećen i pasulju. U Temerinu se svake godine održava takmičenje u kuvanju pasulja, najveće u Srbiji, a nosi ime Prosto ko pasulj. Iz godine u godinu se okuplja sve veći broj takmičara i posetilaca, a u uličici na ulazu u vašarište biće održan i vašar tradicionalnih proizvoda i rukotvorina "Ulica starih zanata", pa će i poštovaoci tradicije sigurno uživati.

EGZIT FESTIVAL - NOVI SAD (4-7. JUL)

Kada se govori o festivalima u Srbiji, posebno muzičkim, ne može se izostaviti Egzit. Ovaj festival je jedno od glavnih obeležja Srbije u inostranstvu. U Novi Sad se svake godine skupi ogroman broj posetilaca iz inostranstva kako bi uživali u najboljem provodu koji naša država može da ponudi. Petrovaradinska tvrđava potpuno menja izgled i svima koji se odluče da dođu nudi bine sa različitim muzičkim žanrovima i izvođačima.

RepublikaFoto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ

DRINSKA REGATA - BAJINA BAŠTA (17-21. JUL)

Drinom su nekada suvereno vladali splavari koji su svakodnevno savladavali talase ove reke. U pokušaju da se od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, svake godine se organizuje Drinska regata. Vremenom je postala najposećeniji događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Svake godine se u Bajinoj Bašti skupe desetine hiljada ljudi koji uživaju u trodnevnoj ponudi organizatora.

DANI BANICE - BELA PALANKA (9-11. AVGUST)

Ako ste se ikada pitali kakvog je ukusa beskvasna pita, odnosno banica, po kojoj su istok i jug Srbije poznati, možete dobiti odgovor na ovo pitanje u toku manifestacije Dani banice, koja će se ove godine održati u kompleksu parka Vrelo u Beloj Palanci. Domaćice se takmiče u pripremanju najbolje banice i najlepše ukrašenog stola, a održava se i nadmetanje kafana i restorana. Posetioce očekuju i radionice, revije, sportske aktivnosti i muzički program.

ROŠTILJIJADA - LESKOVAC (27. AVGUST - 2. SEPTEMBAR)

Leskovac je poznat po najboljem roštilju na svetu, pa i ne čudi što se svake godine u ovom gradu održava Roštiljijada. Ove godine se obeležava treća decenija postojanja ove manifestacije, a prisutni će, između ostalog, moći da vide i takmičenje u pripremi najveće pljeskavice. Naravno, tu su i štandovi na kojima mogu da se probaju specijaliteti najboljih roštiljdžija iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading