Šta znači prevremeno raspisivanje parlamentarnih izbora u Grčkoj za turističku sezonu?

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

04.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistčike agencije nisu nimalo zabrinute zbog prevremenog raspisivanja parlamentarnih izbora u junu, tačnije na pragu nove turističke sezone. Srećom, čini se da politička situacija u Grčkoj ne utiče na strane goste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kao što je pokazalo dosadašnje iskustvo, nacionalni izbori neće previše uticati na psihologiju stranih turista, pa čak i na domaće turiste kojih će zbog krize biti manje nego prethodnih godina, navode u saopštenju.

Ono što najviše brine turistički sektor u Grčkoj jeste da li će novo osoblje koje u slučaju poraza Sirize na izborima dođe, dati  značaj ovom sektoru.

Nova demokratija, kao najveća konkurencija Sirizi koja je pobedila na evropskim izborima i te kako ima nameru da se u slučaju preuzimanja parlamenta posveti turizmu i smanji porez, ulaže u turizam i izgradi novu strategiju promocije i upravljanja turističkim proizvodima na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Da nema zime za turizam potvrdio je i grčki ministar ekonomije Evkledis Cakalotos koji je pre nekoliko dana izneo stav da će ovogodišnja sezona prevazići sva očekivanja kada je poseta stranih turista u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading