Upoznajte Veliko ratno ostrvo uz besplatnog vodiča

Autor: Tanjug

Razonoda

05.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ćete ovog leta biti u Beogradu, evo prilike da se zabavite i od vodiča besplatno saznate zanimljivosti o Velikom ratnom ostrvu.

RepublikaFoto: youtube.com/TelevizijaZemun
Lido

U Zemunu će tokom leta biti organizovan niz turističkih i zabavnih aktivnosti kao što su upoznavanje zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode.

Tu je i Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara, saopšteno je iz te opštine.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama. 

Ratno ostrvo, vodom razdvojeno od urbanog jezgra prestonice Srbije, pruža svakom posetiocu nesvakidašnji doživljaj.

Sa ostrva, prema jugu i jugoistoku pruža se pogled na tvrđavu, siluetu starog Beograda sa istaknutim zvonikom Saborne crkve. Ka severozapadu, liniju vode Dunavca sledi uređeni kej sa starim centrom Zemuna, kojim dominira kula na Gardošu, a dinamična panorama visokih solitera, izgrađenih posle Drugog svetskog rata, prati obalu do ušća Save. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading