U KOFERU CEO ORMAN: Trikovi koji će vam pomoći da se lakše spakujete za odmor

Autor:

Razonoda

18.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećete verovati koliko u putnoj torbi ima mesta, samo treba pametno da upakujete odeću i druge stvari koje nosite na letovanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz malo strljenja možete da spakujete sve što vam je neophodno

Rezervisali ste hotel, skupili novac, kupili sve što vam treba i sada sa nestrpljenjem čekate da dođe dan kada ćete krenuti na odmor? Raspoloženje je sjajno, ali neverovatno lako može da ga pokvari pakovanje. Nedostatak prostora, gužvanje, prljave cipele, sve to može brzo da izazove glavobolju, a Srpski telegraf otkriva nekoliko trikova koji će vam pomoći da se lakše izborite sa ovim problemom.

ODABIR

Zapamtite, savršen kofer ne postoji. Prilikom odabira kofera najbitniji su težina, veličina, točkići i ručica. Veliki koferi su skupi i zbog toga ne treba da vam bude neprijatno da ih isprobate i provozate u prodavnici pre plaćanja. Zbog žurbe i jurnjave za avionom ili autobusom, kofer treba da bude ugodan i lagan jer, u suprotnom, odmor može da vam presedne.

RepublikaFoto: pixabay.com

PAKOVANJE

Prvo što treba da uradite je da izvadite sve što ćete da spakujete u kofer. U kofer prvo stavite cipele, a u njih možete da stavite sitne stvari, poput čarapa. U čarape možete da spakujete lako lomljive stvari. Smestite cipele na dno kofera, kod točkića. Zatim poređajte stvari koje se ne gužvaju, a prostor između cipela i stvari možete da popunite čarapama, maramama i sličnim stvarima. Na vrh kofera stavite robu koja se najviše gužva, a od gužvanja je zaštitite peškirom ili čistom vrećom za prenošenje stvari.

CIPELE

Zapamtite, odmor traje deset dana i za to vam ne treba pet pari cipela. Preporučuje se da lepo upakujete one koje će vam služiti za izlazak, putujte u patikama kako biste uštedeli prostor, a papuče smestite u neki ranac jer su lakše. Ako vam je neophodan još jedan par, a ne staje u kofer, stavite ga u kesu i nosite sa sobom. Tako barem nećete morati da vučete dodatnu torbu. Pre nego što spakujete bilo koje cipele, stavite ih prethodno u kesu ili kapu za tuširanje kako biste zaštitili odeću da se ne isprlja.

RepublikaFoto: pixabay.com

ODEĆA

Umesto preklapanja, odeću možete da umotavate. Praktičnije je, zauzima manje mesta i stvari se manje gužvaju. Ako ne želite da motate odeću koja se lako gužva, možete da je spakujete u plastičnu vreću koja služi za odlaganje. Taj sloj plastike će sprečiti da se tkanina dodiruje i pravi prevoje. Sakoe i blejzere izvrnite naopako jer će se tako manje gužvati.

KOZMETIKA

Pre pakovanja dobro prostudirajte odeću koju nosite i na osnovu toga procenite koje boje šminke će najbolje ići uz većinu kombinacija. Na osnovu toga napravite izbor. Manje šminke zahteva manje prostora, a samim tim je i glavobolja manja. Lepljivom trakom možete da zalepite bočice sa šamponom ili drugom tečnošću i da ih stavite u plastične vrećice kako biste bili sigurni da se neće izliti.

RepublikaFoto: pixabay.com

APARATI

Pre nego što spakujete gedžete, aparate i kablove, proverite da li su ulazi za utičnice ili voltaža isti na odredištu na koje idete. Ako nisu, obavezno nabavite adapter pre polaska da tamo ne biste morali da trošite novac. Ako nosite laptop, u torbu spakujte punjače i slušalice za telefon. Ako nosite samo telefon i nemate posebnu torbu za skalamerije, kablove možete da presavijete i upakujete u futrolu za naočare.

LEKOVI

Ako planirate da sa sobom ponesete lekove, obavezno obnovite kućnu apoteku pre polaska kako na putovanju ne biste ostali bez njih. Nikako ne smete da zaboravite da ponesete preporuku lekara ako koristite lekove na recept jer u suprotnom granična kontrola može da vam napravi problem. Lekove izvadite iz kartonskih pakovanja ako želite da sačuvate prostor.

RepublikaFoto: pixabay.com

SPREMANJE ZA POVRATAK

Nepisano pravilo kaže da se kofer uvek teže zatvara kada se pakuje za povratak. Ponekad su za to krive stvari koje kupimo na letovanju, a neretko je i strpljenja za pakovanje manje kada dođe kraj odmora. Zbog toga na odmor možete da ponesete nešto od stvari koje ste spremni da odložite zauvek i da ih tamo ostavite. Ako čuvate stvari u koferu u toku odmora, ne zaboravite da ga zaključate pre izlaska iz sobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading