ODMOR PRE POČETKA ŠKOLE: Idealne destinacije za poslednji vikend u avgustu

Autor:

Razonoda

29.08.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vaši mališani vole kupanje, poslednje slobodne dane pre starta školske godine možete da iskoristite za izlet na nekoj od bajkovitih lokacija u Srbiji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Palićko jezero je neizostavna destinacija u bilo koje doba

Leto se polako bliži kraju, a to znači da će uskoro 1. septembar, iliti početak školske godine. Ako želite poslednje dane avgusta da provedete sa svojim mališanima i uživate, ne morate da dajete velike pare za odmor u inostranstvu. U Srbiji se nalazi veliki broj izletišta koja su idealna za posetu u toku poslednjeg vikenda pre početka školske godine, a Srpski telegraf izdvaja nekoliko njih.

LABUDOVI NA PALIĆU

Na krajnjem severu Srbije nalazi se Palićko jezero, pravi mali prirodni raj. Nadmorska visina jezera je 102 metra. Pored zelenila, uživanja u prirodi i lekovite vode, deci će najzanimljiviji biti zoološki vrt. Posebno je atraktivna kuća labudova, koja ima oblik srednjovekovnog zamka.

ČUDA U ĐAVOLJOJ VAROŠI

Đavolja varoš možda nije idealna za ćebe i ležanje na suncu, ali je zato puna prirodnih čuda koja mame i starije i najmlađe. Čudno izvajane i još čudnije poređane zemljane figure i voda čudnog ukusa i mirisa je neverovatan prizor za sve posetioce, pa šetnja ovim neverovatnim mestom neće nikoga da ostavi ravnodušnim.

RepublikaFoto: instagram.com/aleksandarenm

RAJ NA FRUŠKOJ GORI

Jedan vikend nije dovoljan da se obiđu sve znamenitosti Fruške gore, imajući u vidu da se na njoj nalazi 16 manastira, arheološka nalazišta i nekoliko vrhova i izletišta vrednih pažnje. Ipak, ako vaša deca vole prirodu, ovaj nacionalni park vredi posetiti jer ih ponuda na njemu sigurno neće razočarati.

AVANTURA U RESAVSKOJ PEĆINI

Resavska pećina poznata je po dvoranama koje krase veličanstveni oblici pećinskih stalagmita i stalaktika. Ovakav prizor, koji deca najčešće viđaju samo na ekskurzijama, biće idealan, posebno ako imaju avanturistički duh. Pored pećine, u njenoj okolini ima nekoliko parkova za decu i manastira koje vredi posetiti.

RepublikaFoto: Facebook.com/Resavska Pećina - Resava Cave

KUPANJAC NA SREBRNOM JEZERU

Ako vaši mališani obožavaju vodu i kupanje, kraj avgusta je idealan period da posetite Srebrno jezero, u blizini Velikog Gradišta. Spada u red najpopularnijih kupališta u Srbiji. Plaža je uređena, možete da uživate ispod suncobrana ili na ležaljci, kao da ste na moru, a tu su i neizostavne pedaline za laganu vožnju po jezeru.

PROVOD NA ADI CIGANLIJI

U okolini Beograda nalazi se nekoliko izletišta koje stanovnici glavnog grada posećuju, a jedno od najpopularnijih je Ada Ciganlija. Osim kupanja, Ada nudi i druge mogućnosti za fizičku aktivnost, a posetiocima su dostupni i roštilji na otvorenom, pa bez problema možete da spremite dobru klopu za mališane.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

BUBANJ - PARK SA POGLEDOM

Nišlijama i ljudima koji žive u okolini najvećeg grada na jugu Srbije je dobro poznat memorijalni park Bubanj. Ovo predivno mesto je idealno za predah u prirodi van gradske gužve, redovno ga obilaze ekskurzije i sa njega se pruža odličan pogled.

RASHLAĐIVANJE NA RECI PČINJI

Skriveni prirodni dragulj na krajnjem jugu Srbije je reka Pčinja. Izuzetno čista voda je idealna za letnje rashlađivanje, a voda je na kraju avgusta još dovoljno topla za kupanje. Osim reke, čistog vazduha i predivne prirode, posetioci mogu da obiđu i manastir Prohor Pčinjski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading