Amsterdam uvodi "turističku taksu"!

Autor: b92.net

Razonoda

02.10.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amsterdam čini sve kako bi se borio sa brojem turista, ili to samo koristi kako bi se napunio gradski budžet...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Turističke takse u Amsterdamu su svakako među najvišim u Evropi, a od naredne godine će se naći na prvom mestu. Holandska prestonica će uvesti dodatna tri evra za noćenje u ovom gradu.

To znači da će taksa za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom biti veća nego noćenje u nekoj drugoj prestonici u hotelu sa pet zvezdica.


Dvokrevetna soba sa zajedničko kupatilo ima taksu od 16 evra po noćenju i dodatna tri evra po osobi za jedno noćenje, a u Berlinu u luksuznom hotelu noćenje u dvokrevtnoj sobi ima taksu od 12 evra.

U hotelu od pet zvezdica u Rimu taksa iznosi 14 evra, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od takse za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističkog poreza.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Veliki broj posetioca doprinosi velikim troškovima za održavanje grada bezbednim i čistim, kao i održavanje javnom prostora poput trotoara, keja, mostova i ulica u dobrom stanju - rekao je portparol Amsterdama.

Povećanje turističke takse najavila je i Venecija i to u visini od 10 evra za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoće neće važiti uvećanje.


Gradovi koi se takođe bore sa prevelikim brojem turista su Barselona i Dubrovnik, ali oni nisu najavljivali porast cena turističkih taksi, piše "CNN Travel".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading