Ove gradove bi trebalo da posetite! Destinacije za 2020. godinu

Autor:

Razonoda

24.10.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski grad Salcburg je prvi na listi gradova koje bi trebalo da posetimo u 2010. godini, prema izboru urednika i velikog broja korisnika popularnog turističkog sajta Lonely Planet. Kriterijum za izbor gradova je najbolja kombinacija poznatih lokacija u gradu, skrivenih dragulja iliti mesta koje ostavljaju veliki utisak na posetioce, ali nisu tako popularni, a dodatne poene donose i atrakcije i događaji u gradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rodno mesto čuvenog Volfganga Amadeusa Mocarta našlo se na prvom mestu liste, a najbolje vreme da se poseti Salcburg je letnji gradski festival, godišnja proslava u čast velikog kompozitora. Tada se na raznim lokacijama u gradu organizuju muzička, pozorišna i druga kulturna dešavanja. Kao još jedan razlog da se poseti Salcburg je činjenica da je grad istorijski centar koji je bio idealno lociran između severne i južne Evrope. Rezultat toga je netaknuti barokni grad u kome je očigledna mešavina italijanske i nemačke kulture.

Vašington je zanimljiv zbog predsedničkih izbora naredne godine, ali i proslave godišnjice donošenja ustavnog 19. amandmana, po kome su žene dobile pravo glasa. Osim toga, ovaj grad turistima na raspolaganje stavlja mnogo mogućnosti: od posete čuvenim Smitsonijan muzejima pa sve do uživanja u nekoj od predstava u zadivljujućoj hali "Džon F. Kenedi Center for the Performing Arts".

Kairo je zauzeo treće mesto na listi gradova koje treba posetiti jer se sledeće godine u Gizi otvara Veliki egipatski muzej, koji će biti najveći na svetu, rasprostranjen na 5,2 miliona kvadrata posvećenih jednoj civilizaciji. Naravno, sam Kairo je muzej za sebe, pa su tako mnoge lokacije pod zaštitom Uneska.

Četvrto mesto je zauzeo irski Galvej, za koji tvrde da se ističe po standardu života jer je generalno zadovoljstvo ljudi u tom gradu na veoma visokom nivou, a dosta se ulaže u muziku, umetnost i dobru energiju. Takođe, oni koji vole prirodu na ovom mestu će imati šta da vide.

Bon gotovo nikada nije važio za veliku turističku atrakciju, ali se sada našao na visokom petom mestu liste gradova koje bi trebalo posetiti 2020. Rodno mesto Ludviga van Betovena će postati centar proslave 250. rođendana velikog kompozitora sledeće godine.

LISTA GRADOVA

1. Salcburg, Austrija

2. Vašington, SAD

3. Kairo, Egipat

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kairo

4. Galvej, Irska

5. Bon, Nemačka

6. La Paz, Bolivija

7. Koši, Indija

8. Vankuver, Kanada

RepublikaFoto: pixabay.com
Dubai

9. Dubai, UAE

10. Denver, SAD

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading