Srbija se našla u top 10 destinacija za 2020: Kad izađete iz Beograda, očekujte avanture na otvorenom

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

26.10.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najčitanijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu "Lonely Planet" stavio je Srbiju u top 10 destinacija najpovoljnijih koje treba posetiti u 2020. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Beograd/Kalemegdanska tvrđava

- Srbija je autentična, značajna evropska država, koja se polako istražuje. Njen glavni grad, Beograd, vekovima je bio jedna od glavnih raskrsnica kontinenta - piše Lonely Planet.

U tekstu se navodi da Beograd danas ima dnevnu kulturu kafića i noćni provod uz Dunav.


- A, kad izađete iz Beograda, očekujte avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevne manastire i monolitne spomenike iz jugoslovenskog doba - nabraja Lonely Planet mesta koja turista može da vidi u Srbiji.

A Srbiji je stiglo još jedno priznanje. Naime, turistička ponuda iz oblasti zdravstvenog i velnes turizma na teritoriju opštine Kuršumlija izabrana je za izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji za 2019. godinu.

- Radi se o priznanju u okviru nacionalnog konkursa. Nagrada je birana u 16 evropskih zemalja i jedna je od najznačajnijih u oblasti turizma. Imamo izuzetno kulturno istorijsko nasleđe, tu su prve zadužbine Stefana Nemanje, osnivača srpske srednjevekovne države - tri banje Prolom, Lukovska i Koršumlijska. Takođe, tu je i Đavolja varoš i to su sve razlozi zbog kojih bi ljudi trebalo da se zainteresuju i dođu u Kuršumliju - rekao je Dejan Crnomaković, rukovodilac EDEN programa TOS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading