Gradovi romantike: 11 najlepših destinacija za Dan zaljubljenih!

Autor: Republika

Razonoda

30.01.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan zaljubljenih je dan koji svako želi provesti s voljenom osobom na najromantičniji način. I dok mnogi razmišljaju kako razveseliti partnera, čini se da nema boljeg poklona od zajedničkog putovanja na neku lepu destinaciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavljamo vam 14 najlepših mesta koja možete posetiti na Dan zaljubljenih.

Pariz, Francuska

Ako tražite pravo romantično putovanje, tu je Pariz, najromantičnije mesto na planeti. Lep je i kada ga istražujete sami, ali u društvu osobe koju volite, biće daleko zanimljivije. Dakle, savršen je za Dan zaljubljenih. Izađite u šetnju i posetite neke od mnogih prelepih kafića u ovom gradu kako biste popili šoljicu kafe ili tople čokolade i pojeli kroasan. Naravno, posetite Ajfelov toranj, građevinu čija prelepa svetla čine Pariz najromantičnijim gradom na svijetu. Popnite se na vrh tornja za najlepši pogled na grad i, također, idite do Montmartra kako biste iskusili najromantičniju šetnju Parizom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ajfelov toranj

Beč, Austrija

Beč je grad s velikim istorijskim i kulturnim nasleđem i sigurno ćete ga voleti. Postoji mnogo prelepih mesta koja biste mogli posetiti ovde, kao što su neverovatni zamci, crkve i muzeji. Najpopularniji zamci svakako su: Šenbrun, Hofburg i Belvedere. Možete posetiti njihove sobe ili se prošetati njihovim očaravajućim vrtovima. Kada su crkve u pitanju, jedna od najlepših je, svakako, Crkva Sv. Karla Boromejskog ili Karlova crkva.

Marakeš, Maroko

Možda ne mislite o Marakešu kao o romantičnom mestu, ali je definitivno prelepo mesto za Dan zaljubljenih. Smešten u podnožju planine Atlas, on je veliki istorijski grad, s posebnom atmosferom na ulicama i bit će pravo zadovoljstvo posetiti ga sa svojim partnerom. Dok ste u Maroku, ne možete propustiti otići na Jemaa el-Fna, gde ćete videti dresere zmija, majstore za tetovaže rađene kanom i razne druge zanimljivosti, kao što su štandovi s lokalnom hranom, sokovima i drugim specijalitetima. Ako se želite malo opustiti, posetite vrt Mažorel, jedno od najpopularnijih mesta u ovoj državi. To je miran vrt s potocima i više od 300 vrsta biljaka, što ga čini savršenim mestom za beg od gradske vreve.

Santorini, Grčka

Kada pričamo o romantičnim mestima, uvijek zamišljamo belo selo Oia, plavo more i dve čaše šampanjca na suncu. Ovo može biti vaša idealna destinacija za proslaviti Dan zaljubljenih. Možete pešačiti do Fire iz Oije, provesti sunčani dan na crnoj plaži, iznajmiti svoj privatni katamaran i boraviti u tradicionalnim kolibama u selu. Vinska tura će dati posebnu draž vašem putovanju, a ako ste oboje ljubitelji istorije, ima i mnogo arheoloških nalazišta, poput Akrotirija, koje ćete želeti posetiti sa svojom srodnom dušom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Santorini

Rim, Italija

Rim je glavni grad Italije i jedan od najromantičnijih gradova u ovoj zemlji, što ga čini savršenim kandidatom za posetu za Dan zaljubljenih. Ima dosta znamenitosti koje ćete želeti videti, poput Koloseuma, Rimskog foruma i Panteona, koji je nekada bio paganski hram, a kasnije crkva. Rim ima više od 1.000 znamenitosti, pa ako se upustite u šetnju ovim gradom, naići ćete na mnogo čudesnih, baroknih crkvi i zgrada, kao i na romantične kafiće i restorane u koje možete ići na romantičnu večeru.

Istanbul, Turska

Istanbul je grad koji povezuje istok i zapad, dva kontinenta i dvije potpuno različite kulture. On je najveći grad koji leži na dva kontinenta, a ujedno i jedan od najlepših. Samo neke od mnogih lokacija koje možete posjetiti su: Aja Sofija, nekada grčka pravoslavna crkva, kasnije osmanska džamija, a danas muzej; Topkapi palata u kojoj su živeli sultani, a danas je, takođe, muzej; i Plava džamija. Postoji nekoliko mesta na kojima možete romantično prošetati, a jedno od tih mesta je definitivno Bosforski zaliv, koji povezuje Evropu i Aziju.

RepublikaFoto: youtube.com/ Multimedia Music
Aja Sofija

Agra, Indija

U Agri ćete ponovo otkriti ljubav na istorijskom mestu romantike, Tadž Mahalu. Odsednite u hotelu Oberoi i provedite raskošno veče sa svojom drugom polovinom dok uživate u veličanstvenoj slavi Tadž Mahala. Agra takođe ima i druga zadivljujuća, istorijska mesta, tako da, recimo, možete provesti dan u poseti Fatehpur Sikriju, nekadašnjoj prestonici Mogulskog carstva koja je pod zaštitom UNESCO-a, a nalazi se u blizini.

Sejšeli

Sejšeli su arhipelag s više od 100 ostrvo i poznati su po svojim savršenim plažama s belim peskom, tako da predstavljaju pravi raj za medeni mesec ili Dan zaljubljenih. Svaki od ovih ostrva ima nešto posebno za ponuditi: tropske šume, izolovane plaže, endemske prostore i jedinstveno kulturno nasleđe. Ono što je posebno zanimljivo kod ovih ostrva je da su skoro potpuno nenaseljeni. Postoje tri glavna ostrva na Sejšelima: Mahe, Praslin i La Digue i na svakom od njih možete videti nešto zanimljivo. Ipak, koji god izabrali, naći ćete mnogo romantičnih mesta i stvari koje možete raditi s partnerom, bilo da je to romantična večera na plaži ili velnes tretman u hotelu.

Bali, Indonezija

Jedna od najromantičnijih destinacija na svetu svakako je Bali. On će vas očarati svojim noćnim životom i plažama koje će vas hipnotisati lepotom. Ovo mjesto u Indoneziji ima sve što vam je potrebno, bilo da želite uživati u avanturističkim sportovima ili provesti vreme u luksuznom smeštaju. Zahvaljujući prijatnoj klimi tokom cele godine, Bali možete posetiti kad god želite, ali naravno, Dan zaljubljenih je dovoljan izgovor za to putovanje.

Maldivi

Maldivi su uverljivo najlepša ostrva na svetu. Plaže, lagune, koralni grebeni i luke čine život na Maldivima zaista predivnim. Uz to, Maldivi su idealno mesto na svetu za ronjenje. Tirkizno plava voda i vile iznad vode čine ovo mesto pravim magnetom za parove na medenom mesecu. Maldivi su idealno mesto za parove koje privlači luksuz, sportovi na vodi i provođenje dosta vremena na plaži.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maldivi

Fidži

Fidži predstavlja idealnu, egzotičnu destinaciju za sve ljubavne parove. Ovo je jedan od najlepših arhipelaga u južnom delu Tihog okeana. Ne možete pogrešiti uz 333 ostrva u ovom arhipelagu, jer su svi prelepi i puni plaža s palmama na rubovima. Imaju 200 zaštićenih morskih parkova, klisure, šume manga, slapove i prirodne bazene. Osim neverovatnih plaža koje možete posetiti na Fidžiju, ima i dosta zanimljivih stvari koje možete raditi. Možete roniti pored veličanstvenih koralnih grebena ili ih malo bliže istraživati, plivati u blizini morskih kornjača ili, ako ste malo hrabriji, u blizini morskih pasa. Ako želite potpuno iskustvo poseta Fidžiju, prošetajte se njegovim džunglama i istražite divljinu u kojoj se nalazite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading