(VIDEO) OVDE ŽENA NEMA: Festival golih muškaraca u borbi za sreću

Autor: punkufer.dnevnik.hr

Razonoda

10.10.2017

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hadaka Matsuri u gradu Okajama, odnosno festival golih postao je prilično poznato okupljanje na kojima se skupe hiljade golih dečaka i muškaraca. Skupljaju se u nadi kako će im to doneti sreću, a ovo su neke stvari o festivalu koji iz godine u godinu beleži sve više golaća.

 

 

A post shared by Gimmeaflakeman (@gimmeabreakman) on Mar 4, 2015 at 2:42am PST

 

Ovo je muška stvar

Učesnici festivala isključivo su muškarci. Najpre se, tokom dana, održavaju takmičenja za dečake, dok u kasne sate počinju ona za muškarce. U svakom slučaju, žena ovde – nema.

Atmosfera

Festivalsko ludlilo počinje oko 16 sati, kada se održava spomenuto takmičenje za dečake, a paralelno se odvijaju i koncerti, performansi, a svude se nalaye i štandovi s hranom i pićem... Recimo ukratko kako je atmosfera prava festivalska!

"Goli" festival

Takmičari nisu sasvim goli, na sebi imaju pelene, nalik na one koje nose sumo-rvači. Naravno, u tome im nije baš udobno jer se festival održava u februaru, kad su temperature prilično niske.

Hram Saidaji

Iako ima više ovakvih festivala, najpoznatiji se održava u hramu Saidaji. Gotovo deset hiljada muškaraca svake godine učestvuje na njemu.

 

 

Navijanje

Japanci vole bizarne stvari, pa tako oni koji se ne takmiče, kupe karte i uživaju u spektaklu. Naravno, kao i za svaki pravi festival, bitno je karte nabaviti što pre, ako želite da uhvatite dobro mesto i navijate za svog favorita.

Ponoćno ludilo

Tačno u ponoć sva svetla se gase i među takmičarima se bacaju dva „sveta štapića“ za koja se veruje da donose sreću. Onaj srečnik koji do njih prvi dođe mora ih zabiti u kutiju s rižom i prema verovanju, celu sledeću godinu pratiće ga sreća.

Tradicija

Veruje se kako je ova neobična zabava započela još pre, a tradiciju vuče iz hrama Saidaji, i da je tradicija stara 500 godina. Naime, tad bi sveštenici davali papiriće i onaj ko ih je dobio smatrao se blagoslovljenim. Papiriće su danas zamenili već spomenuti drveni štapići.

Pogledajte kako izgleda festival

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading