(FOTO) KRVAVA FONTANA U ITALIJI: Turistička atrakcija ponovo u boji

Autor:

Razonoda

30.10.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatija turistička atrakcija u Italiji, fontana Trevi, postala je krv crvena, zahvaljujući demonstrantu Gracijanu Čekiniju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krv crvena voda u poznatoj fontani

Voda u rimskoj fontani, zacrvenela se kada je po drugi put u poslednjih 10 godina demonstrant Gracijano Čekini, sipao farbu u nju. Naime, demonstrant je na taj način pokazao svoje nezadovoljstvo, zbog održavanja filmskog festivala. 

„Potez ovog demonstranta ukazuje na potpuno neznanje i odsustvo građanskog obzira“, rekao je zamenik gradonačelnika Luka Bergamo. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gracijano Čekini na delu

Gracijano Čekini prihvatio je odgovornost za svoje prestupničko ponašanje, ali je tvrdio da je koristio prirodnu boju, tako da nije oštetio mermer od kog je izgrađena ova fontana iz 18. veka. 

Podsećanja radi, isti čovek je ofarbao fontanu u centru prestonice Italije 2007. istim povodom. 

Takođe je ovaj "umetnik vandalizma" 2008. godine pustio 500.000 plastičnih flaša da se kotrljaju niz Španske stepenice, od kojih je svaka predstavljala „laž koju su izrekli političari“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redovni demonstrant

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading