JESENJE HIT DESTINACIJE: Ovo su evropski gradovi najlepši u novembru

Autor:

Razonoda

01.11.2017

03:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristite jesenje dane i posetite destinacije koje su najlepše upravo u ovom godišnjem dobu. Mesta koja oduzimaju dah, vraćaju vas u prošlost ili vas vode u nestvarni svet bajki možete posetiti i za vikend jer se nalaze u vašoj blizini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Transilvanija u jesen

Evropa je bogata gradovima koji svoju gracioznost otkrivaju svetu s prvim danom jeseni. Njihova priroda sastavljena od spektra zlatnih nijansi, ali i velelepnih građevina, parkova i reka ispod veličanstvenih mostova zajedno oblikuje nezaboravnu sliku, zauvek urezanu u sećanju ljudi koji tako nešto vide.

Ovi gradovi su nam nadomak ruke, u komšiluku ili malo dalje, u Evropi.

Transilvanija, Rumunija

Ovaj deo Rumunije od davnina je poznat po čuvenom grofu Drakuli i misterioznim dvorcima i mesečinama. Pored toga, Karpati su u ova doba godine nestvarni, prošarani raznim jesenjim bojama i pružaju neverovatan pogled.

Briž, Belgija

Srednjevekovni belgijski grad u jesen dobija jednu od najlepših evropskih panorama gde zlatna i grimizna boja vinove loze obrubljuje istorijske zgrade, a predivni prizori se oslikavaju u gradskim kanalima.

Deo gradskog šarma iskusićete na otvorenim pijacama koje trguju sve do kraja novembra, a pogotovo ako isprobate slavne napitke od kakaoa poput de proeverijea.

 

 

A post shared by Eve Leclercq (@eve.lec) on Oct 31, 2017 at 5:51am PDT

 

Prag, Češka

Prestonica Češke lepa je u svim godišnjim dobima, ali pruža nešto posebno kad lišće počne da menja boju na stablima gradskih parkova.

U jesen ima i nešto manje turista na ulicama, pa je lakše uživati u posebnostima kao što su Praška tvrđava, Vaclavske namesti i Karlov most. Posebno uživanje predstavlja vožnja brodićem po Vltavi.

 

 

Budimpešta, Mađarska

Prijatne jesenje temperature odlična su preporuka i za posetu susedima, koji u ovo doba organizuju niz gastronomskih festivala na otvorenom.

Osim uživanja u lokalnoj hrani i pićima, grad nudi brojne besplatne atrakcije koje svakako morate da istražite pešice. Ukrcajte se na brodić i uživajte u lepom plavom Dunavu.

 

 

A post shared by Katarzyna Grzesik (@katiushita) on Oct 31, 2017 at 5:54am PDT

 

Bled, Slovenija

Bledsko jezero u Sloveniji odličan je izbor za ljubitelje aktivnog odmora. Ovde možete da planinarite, jašete, voziti bicikl, plovite u tradicionalnim čamcima ili, jednostavno, uživate u zadivljujućem krajoliku, uokvirenom čarobnim planinama u okolini.

 

 

A post shared by LEON TAKING SHOTS? (@4younique20) on Oct 30, 2017 at 11:46am PDT

 

 

Pijemont, Italija

Oktobar je vrhunac sezone za uživanje u hrani i piću u ruralnom Pijemontu. Kesteni, čokolada, tartufi i druge vrste pečuraka imaju posebne festivale na kojima se uživa u lokalnim specijalitetima. Ako imate priliku, priključite se berbi grožđa u nekom lokalnom vinogradu i uživajte u domaćim običajima.

 

 

A post shared by JohnBrown (@jtb6) on Oct 30, 2017 at 2:41pm PDT

 

Bavarska, Nemačka

Na jugu nemačke u jesen bujaju šume različitih nijansi zlatne na Alpima, kojima je jesenjim mesecima posebno čarobno planinariti.

Pored šuma i divnog pogleda koji seže u daljinu, atraktivni u ovom delu godine su i različiti festivali koji se organizuju u Nemačkoj.

Tu su i bajkoviti zamkovi u stilu baroka i rokokoa, zbog kojih ćete se osećati kao glavni lik nekog istorijskog, romantičnog filma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading