ITALIJA U NOVEMBRU: Postoje tri razloga da je posetite u ovom mesecu

Autor: punkufer.dnevnik.hr

Razonoda

04.11.2017

03:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija je zemlja bogate kulture i istorije, prekrasnih krajolika, izvrsne gastronomije i brojnih drugih čuda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Karte za Veneciju su znatno pristupačnije

Iako mnogi veruju da je lepšta leti nego u jesen i zimu, ona ima svoje adute u svim sezonama. Dakle, put pod noge i u Italiju zbog ovih razloga:

1. Jeftinije avionske karte i smeštaj

Novembar je idealno doba za posetu Italiji ako želite da uštedite na cenama avionskih karata. Prema Google Flightsu, posebno se isplate povratne karte za Rim, Milano, Veneciju i Bolonju iz zapadnoeuropskih sedišta. 


Uz to, i hotelski smeštaj može da se bukira po znatno nižim cenama, a ne treba zaboraviti ni da su u novembru manji redovi u muzejima, galerijama i drugim kulturnim institucijama.
RepublikaFoto: pixabay.com
Jeftiniji je smeštaj u novembru u Rimu

2. Sezona pečuraka

Italijanska kuhinja uvek je odličan razlog za posetu ovoj europskoj zemlji. U novembru tradicionalna italijanska jela poput rižota i testenina oplemenjena su pečurkama, a posebno tartufima koji su upravo u sezoni. 

U regiji Pijemont održavaju se posebni sajmovi posvećeni ovom kralju svih pečuraka, a posetitelji mogu da kupe ovu aromatičnu namirnicu za svoje kulinarske igre. Bonus: liste čekanja u fensi restoranima manje su nego u ostatku godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tartufi kraljevi među pečurkama

3. Uzbudljiva kulturna događanja

Novembar  je mesec u kojem se održavaju neke od najznačajnijih manifestacija u Italiji. Rim je tada domaćin poznatog filmskog i jazz-festivala, da nabrojimo samo neke. Na kraju ne treba zaboraviti i na prekrasne krajolike, koji su pod uticajem jeseni okupani u crvenim, žutim i smeđim tonovima lišća koji stvaraju prekrasnu kulisu za snimanje fotografija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading