Novi voz u Nemačkoj klizi šinama brzinom od čak 300 km/h

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

24.12.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se desi da posetite Minhen, a poželite, kad ste već u Nemačkoj, da razgledate i glavni grad ove zemlje, to možete da uradite nikad brže zahvaljujući novoj voznoj liniji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nemačka je i zvanično pustila u saobraćaj novi brzi voz koji putovanje od ponosa Bavarske do glavnog grada zemlje smanjuje za dva sata, pa ćete tako sad u jutarnjim satima nakon kafe na Marienplacu, sesti u voz i za 3 sata i 55 minuta uživati u pivu i kobasicama na Aleksanderplacu. 

Dnevno na relaciji vozi 6 linija, s polascima u 6, 12 i 18 sati, a brzina neretko dostiže i 300 kilometara na sat. Ovim ne samo da je smanjeno vreme putovanja, već je omogućeno i mnogo novih putničkih mesta. 

Takođe, novim promenama dodatno su povezani i ostali gradovi poput Lajpciga i Erfurta, pa je ostvarena bolja saobraćajna povezanost između Bavarske i centralnog i severnog dela Nemačke. Smatra se da će ovo pozitivno uticati na 17 miliona ljudi, a cena karte iznosi od 120 evra naviše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading