CNN: OVE DESTINACIJE IZBEGAVAJTE!

Autor: b92.net

Razonoda

24.01.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Si-En-En je objavio listu destinacija koje bi trebalo izbegavati u 2018. godini, na osnovu toga što su u poslednjih 12 meseci pojedina popularna turistička odredišta nastojala da smanje broj turista, za koje su naveli da su preplavili ulice ili narušili njihove krhke ekosisteme.

Ćinkve Tere, Italija 

Pet sela na Italijanskoj rivijeri 2016. je posetilo 2,5 miliona turista! Vlasti su raspravljale da se godišnji broj turista limitira na 1,5 miliona, zbog ogromne gužve i straha od klizišta. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Barselona

Barselona, Španija 

Prestonicu Katalonije 2016. je posetilo 34 miliona turista, 25% više nego od 2012. Lokalno stanovništvo je nezadovoljno, ispisani su grafiti protiv turista širom grada. Vlast je reagovala tako što je smanjila kapacitet smeštaja. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Dubrovnik

Dubrovnik, Hrvatska 

Dok UNESCO preti ovom gradu oduzimanjem statusa svetske baštine zbog ekstremne gužve, vlasti su preduzele drastične mere da smanje broj turista na 4.000 dnevno. Do sada je taj broj prelazio 10 hiljada. Gradonačelnik planira da smanji i broj trajekata koji ulaze u luku. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading