PREKO MILION TURISTA posetilo Beograd 2017. godini!

Autor: Tanjug

Razonoda

02.02.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je prošle godine posetilo ukupno 1,02 miliona gostiju, što je porast od 16 odsto na godišnjem nivou, prema zvaničničnim podacima Sekretarijata za upravu Grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug
Beograd - centar Balkana

Ostvareno je 2,17 miliona noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, za 19 odsto više nego 2016. godine, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda (TOB).

Od ukupnog broja turista u Beogradu u prošloj godini, stranih gostiju je bilo 862.679, što je za 18 odsto više nego u godini koja je prethodila, dok su domaći gosti takođe u porastu, od 8,0 odsto.

Najbrojniji gosti u 2017. godini bili su Turci, Hrvati, Nemci, Grci, gosti iz BiH, zatim, Slovenci, Bugari, Izraelci, Kinezi i Crnogorci.

RepublikaFoto: Tanjug

Najveći rast u turističkom prometu u prethodnoj godini ostvarili su turisti iz Izraela sa 204 posto, Kine sa 131 posto i SAD sa 30 posto porasta, čineći najveća i najznačajnija rastuća tržišta za Beograd u ovoj godini.

Ukupnom broju turista u Beogradu treba dodati broj od skoro 80.000 gostiju koji su prošle godine posetili Beograd rečnim brodovima, i koji ne ulaze u prethodne statističke podatke budući da ne ostvaruju noćenja u smeštajnim kapacitetima.

RepublikaFoto: Tanjug

Najbrojniji gosti na kruzerima su Nemci, Amerikanci i Skandinavci, koji u proseku ostaju u Beogradu jednu noć i dva dana.

TOB u ovoj godini planira važne poslovne aktivnosti na novim i rastućim turističkim tržištima za Beograd, i uložiće se dodatni napori da se prosečno vreme boravka u Beogradu produži, zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading