Jedna od najlepših destinacija Evrope: ZLATNI PRAG

Autor: Blic, Republika

Razonoda

13.02.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ljubitelji putovanja i upoznavanja sa kulturno - istorijskim obeležjima evropskih gradova, znaju da je Prag jedna od neizbežnih stanica na turističkoj mapi. Grad na obalama reke Vltave je jedna od najlepših destinacija Evrope.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nalazi se u srcu Evrope, sa hiljadu tornjeva, čipkastih fasada i zadivljujuće arhitekture, grad alhemičara i magije, a ujedno je i moderna metropola sa izvanredno sačuvanim istorijskim objektima, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Prag je sagrađen na sedam brda, preseca ga reka Vltava i podeljen je na stari i novi deo. Stari deo grada čini lavirint aleja, ulica od kaldrme i prolaza koji vode do starogradskog trga. Parovi najviše vole Karlov most, ali nikako ne treba propustiti ni Hradčan sa Praškim dvorcem, Katedralu svetog Vida, Vačlavske namesti, kuću Franca Kafke.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ukoliko redovno pratite turističke ponude, znate da su vikend aranžmani izuzetno povoljni i traženi jer omogućavaju da i oni sa plićim džepom časte sebe. Aranžman koji obuhvata tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice i autobuski prevoz, u proseku košta oko 70 evra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading