NAJSKUPLJA KUĆA u Evropi: Pripadala je LJUBAVNICI kralja!

Autor:

Razonoda

18.03.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najskuplja kuća u Evropi nalazi se na francuskoj rivijeri, u blizini Nice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vila Leopolda izgrađena je 1902. za ljubavnicu belgijskog kralja Leopolda II, Blanče Zelia Džozefin Delakro. Nakon njegove smrti Blanče je izbačena, a u vilu se uselio kraljev bratanac, kralj Albert I.

 

#VillaLeopolda built by Belgian King Leopold II on the Côte d'Azur

A post shared by Philippe Meert (@philippemeert) on Jan 9, 2016 at 12:58pm PST

Tokom godina menjala je vlasnike, a od 1987. vlasnici su postali bankar Edmond Safra i njegova supruga Lili. Nakon njegove smrti ona je za kuću dobila ponudu koju nije mogla da odbije: 370 miliona evra i još 19,5 miliona za nameštaj.

Zainteresirani kupac bio je ruski oligarh Mihail Prokhorov. Svoju ponudu i depozit od 39 miliona evra pokušao je da povuče kada je počela kriza 2008. Međutim, sve se završilo tužbom u korist udovice. Imanje se prostire na gotovo 8 hektara površine, piše punkufer.hr. Vila ima 19 spavaćih soba, mnogobrojne sportske terene mini bioskop, nekoliko kuhinja i restoran, kao i nekoliko bazena.

Tokom I svetskog rata korišćena je kao vojna bolnica, a nekoliko decenija kasnije i kao set za snimanje Hičkokovog filma "Uhvatite lopova".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading