Tajlanđanima dosadio razvrat vraćaju se tradiciji!

Autor: b92.net

Razonoda

10.04.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više i više Tajlanđana nosi tradicionalnu odoru, kaže vlasnik prodavnice za prodaju "čut taija", kako je ta odeća poznata na Tajlandu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tajland ipak ne može bez tradicije

Siri Seatea već 30 godina prodaje odeću, a za Rojters kaže da nikada ranije nije prodavala više tradicionalne garderobe. 

Tradicionalnu odoru podržala je tajlandska hunta iz 2014. godine, a popularnosti su doprinele i televizisjke "sapunice", navodi Rojters. 

Trend, koji je započeo u februaru tokom zimskog vašara na zahtev kralja Maha Vijarlongkorna, kritikovan je i zbog toga što, kako navodi Rojters, glorifikuje period apsolutne monarhije i ne obazire se na sve greške koje je hunta napravila nakon četiri godine na vlasti. 

- Elita već dugo koristi istoriju da održi svoj status u politici. Sada, hunta se suočava sa novim izazovima od ljudi nove generacije, pa se pozivaju na istoriju i pričaju da je prošlost bila bolja i više je odgovarala Tajlandu - rekao je dekan Fakulteta za sociologiju i antropologiju Univerziteta u Tamastu, Anusorn Uno, prenosi Rojters. 

Popularne odore među Tajlanđanima su i one kao što je nosio bivši kralj Čulaongkorn, poznatiji kao Rama peti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading