Ovo su najprometnije avio rute na svetu!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

18.05.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje avionom nikada nije bilo pristupačnije i broj putnika je svake godine sve veći. Agencija OAG, koja se bavi analizom podataka iz domena civilne avijacije, sprovela je istraživanje na osnovu podataka od marta prošle do februara ove godine, na osnovu kojih je izvela veoma zanimljivu statistiku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najprometnija avionska ruta u ovom periodu je bila između Singapura i Kuala Lumpura, na kojoj je obavljeno 30.537 letova, odnosno čak 87 letova dnevno! Statistika za ovu rutu je zaista neverovatna, jer je sedam prevoznika koji na njoj saobraćaju, prevezlo preko četiri miliona ljudi (uz maksimalni kapacitet od 5,3 miliona sedišta). Kapacitet ove rute je u analiziranom periodu porastao, a 37% letova su bili konektovani.

Na listi top 10 najprometnijih ruta dominiraju kraći letovi, od kojih većina traje ispod dva sata. Najduža ruta na listi je ona od Hong Konga do Seula, koja traje tri sata i 35 minuta. Takođe, najprometnije rute su uglavnom azijske, a evo i kompletne liste:

1. Kuala Lumpur – Singapur

2. Hong Kong – Tajpej
3. Džakarta – Singapur
4. Hong Kong – Šangaj
5. Džakarta – Kuala Lumpur
6. Seul – Osaka
7. Hong Kong – Seul
8. Njujork – Toronto
9. Dubai – Kuvajt
10. Hong Kong – Singapur

Najprometnija evropska ruta je ona koja povezuje aerodrom u Dablinu i londonski Hitrou sa 14.390 letova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading