DUBROVNIK UNIŠTILI KRUZERI!

Autor: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Razonoda

15.06.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i Venecija grad Dubrovnik jednostavno nije dizajniran da se nosi sa tolikim brojem kruzera koji posećuju grad svakih nekoliko dana

RepublikaFoto: Republika
Luka Dubrovnik

Portal Matadornetwork.com objavio je tekst " Šest svetskih destinacija koje su uništili mega kruzeri" u kom pišu o šteti koju nanose veliki kruzeri od zagađenja ispuštanjem otpadnih voda u lukama i uticaju na kulturu življenja u malim gradovima.

Na prvom mestu nalazi se Venecija, jedan od gradova koji je najviše oštećen turizmom, gde su veliki putnički brodovi odigrali veliku ulogu u stvaranju neodrživog broja turista u gradu.

RepublikaFoto: Republika

Na drugom je mestu je Dubrovnik.

- Kao i Venecija grad Dubrovnik jednostavno nije dizajniran da se nosi sa tolikim brojem kruzera koji posećuju grad svakih nekoliko dana. U prirodno brežuljkastom gradu, turisti se autobusima prevoze iz moderne luke u Stari grad i nazad svaki dan. Osim toga, broj turista koji posećuju Dubrovnik podstaknuo je meštane na iznajmljivanje svojih kuća i apartmana, ostavljajući jedva vidljivi trag hrvatske kulture u ovom, jednom od najznačajnijih turističkih gradova u Hrvatskoj - piše ovaj portal.

RepublikaFoto: Republika

Uz Dubrovnik i Veneciju na spisku destinacija koje su uništili kruzeri su Belize, Aljaska, Antartik i Svalbard u Norveškoj. Rešenje ovog problema, piše portal, moglo bi biti u ekološki odgovornim kompanijama sa malim brodovima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading