(VIDEO) LEPAK ZA TURISTE: Jezero koje se pojavljuje i NESTAJE!

Autor: b92.net

Razonoda

22.06.2018

01:12 >> 10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezero poznato kao "Desappearing Tarn", odnosno "Nestajuće brdsko jezerce", oduševilo je izletnike i fotografe na Tasmaniji nakon što se ovih dana ukazalo u izuzetno retkom izdanju.

RepublikaFoto: youtube.com/ Fiona Walsh
Svi dolaze zbog ovog neverovatnog otkrića

Jezero se nalazi na pola puta ka planinskom vrhu Velington, visokom 1.271 metar. 

U pitanju je mesto koje je tokom godine pretežno suvo, i koje se vodom puni manje od desetak puta, isključivo nakon obilnih kiša ili naglog otapanja snega, da bi voda ubrzo nestala kroz šupljine u kamenju. 


Retki izletnici koji uspeju da ulove jezero, naročito kroz objektiv, kažu da je voda tog jezera oličenje neverovatnog plavetnila. Ove godine prizor je čudesan, zato što se niko ne seća da se na mestu jezera skupilo tako mnogo vode da u najdubljim delovima deluje kao da je safirno. 

Takvi prizori inače mogu da se vide skoro samo u nedirnutoj prirodi tropskih rajeva. 

Površina ovog jezerceta približna je olimpijskom bazenu, a više od toga i nije moguće očekivati, s obzirom na to da se nalazi na obroncima planine i uz teren koji ne može da zadrži vodu. 

Jezero se pojavljuje toliko retko da su čak i na Tasmaniji mnogi, sve do sada, bili skeptični oko njegovog postojanja - mislili su da je samo reč o izletničkom mitu. 

O istinitosti fenomena povela se u jednom trenutku takva rasprava, da je australijski Herald Sun našao za shodno da objavi svedočenje jednog posetioca o tome da je jezero ipak video sopstvenim očima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading