LETOVANJE ZA SVAČIJI UKUS I DŽEP: 10 najlepših plaža u Crnoj Gori

Autor:

Razonoda

27.06.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste se odluči da ovo leto provedete u Crnoj Gori donosimo vam spisak od 10 najlepših plaža na komšijskom primorju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budva, CG

1. Plavi horizonti, Tivat

Plaža Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših na ovom delu poluostrva Luštica, kao i na Crnogorskom primorju uopšte. Nalazi se na otvorenom moru. Posebnu čar plaži daju maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači. Plitko dno pruža se daleko u more pa je pogodno za decu i neplivače. Smatra se da Pržno ima najviše sunčanih sati u godini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kotor

2. Trsteno, Kotor

Uvala Trsteno predstavlja jednu od najlepših plaža u regiji Donjeg Grblja. laža je duboko je uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa, bure i juga. Obala je duga 200 m, prekrivena peskom, a more je bistro i azurno plavo sa peskovitim dnom.

3. Jaz, Budva

Na svega nekoliko kilometara od Budve nalazi se plaža Jaz, jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najlepših. Jaz se sastoji iz dva dela, od kojih je jedan dugačak 500m, a drugi, koji je nekada bio nudistička plaža, 300m. Iako je ova plaža popularna za sunčanje i kampovanje, međunarodni ugled je stekla kao domaćin brojnim koncertima i dešavanjima u poslednjih nekoliko godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Herceg Novi

8. Kraljičina plaža, Budva

Kraljičina plaža se nalazi pored Kraljeve i ona je potpuno privatna, nosilac je i plave zastavice, a spada u jednu od najlepših na primorju.  U neposrednoj blizini Svetog Stefana, smeštena je između gustog šumarka sa jedne i prelepog Jadranskog mora sa druge strane.  Na šljunkovitoj plaži dužine oko 120 metara nema mesta za mnogo kupača, ali je onima koji imaju zadovoljstvo da se na njoj kupaju uživanje zagarantovano. 

5. Žanjice, Herceg Novi

Plaža Žanjice se nalaze u uvali Mirište, smeštena u ambijentu azurno plavog mora i starih maslinjaka. Plaža je od belog kamenja, duga 300 m, široka 15 m i može da primi oko 1000 kupača. U blizini se nalaze Plava špilja i ostrvo Mamula sa starom austrijskom tvrđavom, do kojih se može stići privatnim brodićima ili putem izletničkih programa turističkih agencija. Do plaže Žanjice možete stići kopnom, preko Krašića i Radovića, ali i morem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading