Hrvati hvale Srbe: 95 EUR na dan, bolji su i od Nemaca

Autor:

Razonoda

09.08.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zategnuti politički odnosi između Hrvatske i Srbije ne uspevaju da utiču na turističke rezultate, pa je Srba na hrvatskim obalama 12 odsto više.

RepublikaFoto: Tanjug
Pogled na Kalemegdan

Ugostitelji uvek rado ističu goste iz Srbije kao neke od najboljih koji za dobru hranu i vino ne pitaju koliko košta. To dokazuju i podaci o potrošnji na odmoru, prema kojima Srbi u Hrvatskoj u proseku troše 95,03 evra dnevno, što je više od proseka ovim istraživanjem obuhvaćenih dvadesetak tržišta, a koje iznosi 78,77 evra. Kako navodi T-portal, u tome su Srbi bolji čak i od Nemaca.

Prema pokazateljima eVisitora tokom prvih sedam meseci zabeleženo 97.487 dolazaka i 599.035 noćenja sa tržišta Srbije. U poređenju s istim prošlogodišnjim periodom, reč je o porastu od 12 odsto u dolascima i gotovo 20 odsto u noćenjima.

Većina srpskih gostiju posećuje Istru, Splitsko-dalmatinsku županiju i Kvarner, a top-destinacije su im Rovinj, Zagreb i Pula, piše Novi list. 

Ako borave u hotelima, najčešće odlaze u Zagreb, Opatiju i Rovinj, ako se odluče za kamp, biraju Rovinj, Jelsu i Vrsar, a u privatnom smeštaju najviše odsedaju u Rovinju, Makarskoj i Crikvenici. 

Istraživanje TOMAS leto 2017. pokazalo je da s tržišta Srbije dominiraju turisti koji imaju mesečna primanja između 1.500 i 2.000 evra i njih je gotovo trećina, a slede turisti koji pimaju 1.000 do 1.500 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cars4rent Montenegro

12.10.2018 09:29

Nemci da ne stede ne bi dosi kod nas na letovanje.