(FOTO) UPOZNAJTE SEDAM NAJLEPŠIH MEDITERANSKIH PLAŽA

Autor: cosmopolitan.rs

Razonoda

16.08.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bismo vam olakšali izbor i podstakli na istraživanje destinacija koje možda do sada niste posetili, otkrivamo vam najlepše plaže za nezaboravan odmor! Ako je neko priobalno i ostrvsko područje poznato po svojim plažama, onda je to zasigurno Mediteran. Bilo da su u pitanju skrivene zalivske plaže pristupačne jedino preko mora, ili beskrajno duge plaže na otvorenom moru, obale Sredozemlja su rajsko mesto za sve koji vole more i sunce.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ako želite da se domognete nekih od ovih plaža, moraćete da iznajmite čamac, jer ćete jedino tako moći da stignete do njih. Ali će vas zauzvrat ta mesta nagraditi svojim rajskim ambijentom.

Obalama Mediterana protežu se na hiljade prelepih plaža, od Andaluzije do Zakintosa, i nemoguće je izdvojiti 10 ili 20 najlepših, ali plaže koje predlažemo svakako bi trebali uvrstiti na listu vaših mesta koje planirate da posetite.

Navagio plaža, Zakintos, Grčka

Ako ste u potrazi za čudesnom plažom, onda sigurno nećete pogrešiti ukoliko odaberete Grčku. A među najlepše grčke plaže svakako spada Navađo plaža na ostrvu Zakintos.

Navagio je jedno od najspektakularnijih, najslikanijih i najpoznatijih mesta u grčkom Jonskom moru. Nakon što se 1980. godine jedan teretni brod nasukao u tom području, plaža je postala poznata i kao "Šipvrek bič" (plaža brodske olupine). Do plaže možete doći tako što ćete se pridružiti jednoj od mnogobrojnih turističkih tura koje se organizuju iz grada Zakintosa. Te ture obuhvataju obilazak brodske olupine, ali i obližnjih pećina po kojima je ova plaža svetski poznata.

Scoglio di Peppino, Costa Rei, Sardinija, Italija

Smešten na 70 kilometara od Kaljarija, glavnog grada Sardinije, na njenoj jugoistočnoj obali, šarmantni gradić Kosta Rej će vas dočekati raširenih ruku i već na prvi susret oduševiće vas svojim prelepim pejzažom, sa belim praškastim peskom i nestvarno plavom vodom karakterističnom za Sardiniju.

Plaža Skoglio di Pepino je poznata po svojim spektakularnim koralnim grebenima kao i po autentičnoj kuhinji oblžnjeg Kosta Rej-a. Nakon što ste tokom dana vožnjom na čamcu istraživali neverovatne boje i nijanse mora ili ste ronili i uživali u istraživanju životinjskog sveta među grebenima, veče možete provesti opuštajući se u jednom od predivnih tratorijas restorana u Kosta Rej-u gde služe najbolja lokalna jela.

 

Una vita così ?

A post shared by Elisa Scalchi (@elisas38) on Jul 23, 2018 at 1:36am PDT

Elafonisi plaža, Krit, Grčka

Smeštena na jugozapadnu Krita, 75 kimometara od stare Venecijanske luke danas poznate kao Hanija, Elafonisi je rajska plaža karakteristična po pesku nestvarne bele boje sa plavim i ružičastim nijansama.

Područje gde je smeštena plaža predstavlja zaštićenu oblast sa slabom vegetacijom, ali i pored toga, stanište je za preko 100 različitih biljnih vrsta, od kojih neke ne rastu nigde drugde na svetu, pa je za prirodnjake Elafonisi savršeno mesto.

 

expactation-reality #pinkbeach #elafonisi

A post shared by T o n i a (@tonimolou) on Jul 18, 2018 at 12:21pm PDT

Praia de Falesia, Algarve, Portugal

Plaža Praja de Falesija na jugu Portugala spaja dva gradića – Olhos de Agua i Vilamoura, protežući se 6 km u dužinu.

Zlatni pesak se kombinuje sa spektakularnim stenovitim formacijama koje kao da se suprotstavljaju kristalnom moru. Prošarana stenama i pećinama, plaža Praja de Falesija, smatra se jednom od najlepših plaža u rajskom obalnom području Algarve, na krajnjem jugu Portugala. Ono što je čini savršenom nisu samo čarobni ambijent i divan dan na suncu, već i uživanje u sportovima na vodi ili u pešačenju i hikingu.

 

#praiadefalesia #albufeira #holidays

A post shared by Albufeira Holidays (@albufeira_holidays) on Jul 6, 2018 at 1:45am PDT

Plaže Cala Gonone, Sardinija, Italija

Plaže Cala Gonone na istočnoj obali Sardinije nisu ništa manje zapanjujuće. Do njih možete doći jedino brodićem ili pešačenjem, a u velikoj meri su još uvek netaknute, sa dramatičnim liticama i dubokim pećinama u pozadini.

Ako ste možda gledali film "Svept Avej" (Talasi sudbine), Gaja Ričija, u kom glavnu ulogu igra tadašnja njegova supruga Madona, on je snimljen na plažama Cala Gonone. Sam film i nije baš neko remek delo sedme umetnosti, ali ga itekako vredi pogledati zbog predivnih pejzaža Cala Gonone.

Calo Des Mort, Formentera, Balearska ostrva, Španija

Calo Des Mort ja mala, mirna plaža okružena stenovitim liticama na ostrvu Formentera, najmanjem i najjužnijem od svih Balearskih ostrva, udaljenom svega 5 km od svetski popularne Ibize.

Do Formentere je moguće stići jedino brodićima sa Ibize, a odlazak na ovo ostrvce predstavlja idealnu prililku za one koji žele da pobegnu od ogromne gužve na Ibizi i uživaju u miru, finom pesku, kristalnom moru i veličanstvenim netaknutim pejzažima.

Isola Bella, Taormina, Sicilija, Italija

Izola Bela, poznato i kao biser Jonskog mora, je malo ostrvo na jugu Italije, blizu grada Taormina na Siciliji. Smeštena u malom zalivu između ostrva Isola Bella i kopna, zlatna plaža Izola Bela je jedna od najlepših plaža sicilijanske obale, i rajsko mesto koje prosto obožavaju i lokalci i turisti.

Izola Bela je naročito prijatna u septembru i oktobru, kada se turistička sezona završi, a more je i dalje prijatno toplo. Na samoj plaži postoji više barova gde se služe fantastični kokteli koje ćete retko gde drugde moći da probate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading