Kvart u kojem su seksualne radnice najzaštićenije na svetu

Autor: Republika

Razonoda

29.09.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji niko ko je bio u Amsterdamu, a da nije posetio ulicu Crvenih fenjera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Red Light District u Holandiji je jedan od najpoznatijih kvartova. Osim što je jedan od najbezbednijih i najuređenijih kvartova, ovde su seksualne radnice najzaštićenije na svetu. 

Takođe je jedini kvart u svetu koja ima spomenik pod nazivom “Bell“, a na kome piše da se u svim krajevima sveta čuvaju i poštuju seks radnici. 

Ono što je zanimljivo jeste da se ovde kreću svi turisti iz celog sveta, od mlađih, pa do majki sa decom i sve je vrlo liberalno. 

Holandija je inače slobodnija zemlja i kada su lake droge u pitanju, pa je dozvoljena njihova konzumacija i prodaja u kafe-šopovima. 


Što se tiče same ulice Crvenih fenjera ovde se mogu videti seks radnice u izlozima, ali je zabranjeno slikanje i snimanje, a čak je i donet zakon po kome se one ne smeju snimati, niti direktno gledati. Ako turistički vodiči ne skrenu pažnju turistima, oni mogu snositi i novčanu kaznu koje se kreća iznad 1.200 evra. 

I pored toga ovo je svakako lokacija koju mogu posetiti svi turisti i koja je u svakom smislu te reči bezbedna po njih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading