GRČKO OSTRVO KOJE SVI SRBI ZNAJU: Krf idealan i u oktobru

Autor:

Razonoda

12.10.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna temperatura na ostrvu u ovom periodu je 19 stepeni Celzijusa, a temperatura mora je 22 stepena, pa jesenje kupanje u toku sunčanih dana nije isključeno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Krf je idealna destinacija, čak i u oktobru

Grčka nije sjajna samo leti. Naprotiv, mnogo je razloga zbog kojih vredi slobodne dane provesti u ovoj zemlji, pa čak i u oktobru. Krf je, barem za nas, idealna destinacija za ovaj period, a otkrivamo vam i zašto.

MIRNOĆA

Ako se septembar ubraja u mesec postsezone, šta tek onda reći za oktobar. Ono što je zagarantovano na Krfu u ovom periodu su tišina i mir, što je idealno za one koji ne vole gužvu. Stoga je ovo ostrvo, ako vam je do kasnog odmora, idealna destinacija za vas.

Foto: pixabay.com

LEPO VREME

Jedan od razloga za posetu ovog grčkog ostrva je definitivno lepo vreme, koje i dalje preovladava na tom području. Prosečna temperatura na Krfu u oktobru je 19 stepeni Celzijusa, a oktobarski posetioci tvrde da temperatura u ovom mesecu ponekad dostigne i 30, dok je minimalna u proseku 14. Pored toga, svakog dana u proseku sunce sija šest sati, a prosečna temperatura mora je 22 stepena Celzijusa, što je, ako je dan sunčan i lep, dovoljno za kupanje.

ŠETNJA

Ako dan nije idealan za kupanje i odmor na plaži, možete se odlučiti za blagu fizičku aktivnost, tj. šetnju. Na Krfu se toliko toga može videti i obići pešice, jer je to jedan od najlepših priobalnih gradova u Grčkoj. Najlepše vreme za šetnju je uveče posle 11 sati. Tako ćete bez gomile ljudi oko sebe osetiti pravu atmosferu starog grada i otkriti svu lepotu arhitekture i duha trga Lemoni.

CENA

S obzirom na to da je letnja sezona već odavno gotova, na Krfu vas neće sačekati visoke cene, a to se odnosi i na smeštaj. Ukoliko se odlučite da posetite ovo ostrvo u toku vikenda, krevet ćete moći da rezervišete i za sedam evra za noć, a oni koji su već obilazili Krf u oktobru tvrde da je kod privatnika moguće pogoditi i bolju cenu. Ako niste u mogućnosti da priuštite neko skupoceno i luksuzno putovanje, Krf je idealna destinacija za vas u ovom periodu.

RepublikaFoto: pixabay.com

ISTORIJA

Pored Hilandara, Krf je jedno od najznačajnijih istorijskih mesta vezanih za našu naciju, a da nisu u našoj zemlji. Reči ne mogu da opišu koliko je ovo ostrvo značajno za nas i svaki Srbin bi, barem po našem mišljenju, barem jednom u životu trebalo da obiđe Srpsku kuću u neposrednoj blizini gradskog trga Spijanida, groblje Drinske divizije i ostrvo Vido, koje je udaljeno svega jedan kilometar od gradske luke u gradu Krfu. S obzirom na to da sada nema mnogo gužve, oktobar je idealan za posetu Krfa ako želite da se upoznate sa našim kulturno-istorijskim nasleđem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading