OVO je tužna sudbina crvenih londonskih govornica

Autor:

Razonoda

14.10.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvene telefonske govornice su u Londonu prvi put predstavljene dvadesetih godina prošlog veka kako bi najsiromašniji imali pristup telefonu. Danas su pak, sinonim za London, ali pitanje je koliko će to još dugo biti tako?

RepublikaFoto: pixabay.com
Govornice simbol Londona

Nažalost, danas ove govornice gotovo nikom nisu potrebne zbog porasta mobilne tehnologije, pa su i tako u lošem stanju. 

Srećom, grupa Londonaca odlučila je da ih popravi. 


- Baš zato što su govornice naš zaštitni znak ne smeju da budu prljave i išarane grafitima na slikama koje kasnije obilaze svet. Pomislila sam zašto ih ne bismo očistili. Čim sam videla jednu u jako lošem stanju osećala sam se kao da sam videla starijeg rođaka koji trpi bol - kaže Emili koja je sa prijateljima krenula u akciju čišćenja.

 

Nažalost, možda ni to neće biti dovoljno da ih spasi. 

Osim što svi imaju mobilne telefone, širom Londona predstavljeni su ulični telefoni sa pristupom internetu. Laki su za korišćenje i što je najvažnije, besplatni. 

Neke od omiljenih starih govornica stavljene su na prodaju, a neke su pretvorene u biblioteke ili iznajmljene za lokalne prodavce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading