Kada vas partner seksualno ne privlači, problemi se samo ređaju: Evo zašto

Autor: Republika

Lifestyle

15.03.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi misle da jedna stvar u dugim vezama nije bitna, ali terapeuti kažu da je to velika laž.

Foto: Ilustracija

Fizička privlačnost u vezi je bitna jer parovi često to nadomeste u trećoj osobi, prebacuju partneru druge stvari, a posledice toga da vas partner ne privlači seksualno su veoma velike. 

1. Nemate seksualni život 

Ljudi u vezama u kojima nema seksualne privlačnosti imaće vrlo malo seksualnih odnosa. Terapeut Fiona Amoabil kazala je kako je imala parove koji nisu bili intimni i po 15 godina. Većina ovih partnera spava u odvojenim krevetima. Razlog je što mnogi od njih nisu nikada imali dobar seksualni život. 

2. Afere 

Nedostatak seksualne privlačnosti, pa i seksa, ostavlja otvorena vrata trećoj osobi i aferama. Prema rečima Amaobil, ljubavnika najčešće traži partner koji oseća manju seksualnu privlačnost i to najčešće u teretani. Onog trenutka kada veza s ljubavnikom postane seksualna postaje sve teže to prekinuti. 

3. Stiničarenje 

Kada se partner oseća „zarobljeno“ i nesrećno u vezi, onda konstantno traži stvari koje su pogrešne kod njegovog partnera (način na koji miriše, način na koji jede, reči koje koriste). Stvari koje su nekada voleli sada ih nerviraju. Ovo je sadističko ponašanje i teško je prekinuti. 

4. Distanciranje 

Partner koji ne oseća privlačnost ostaće po strani, ali problem je što ovo ne znači samo da nema seksa već se može udaljiti i fizički i emotivno. 

5. Nedostatak poštovanja 

Pojedinci koji ne osećaju privlačnost mogu pokazivati nedostatak poštovanja prema svom partneru – podbadanja, vređanja u javnosti, te ponižavanje, koje pokazuje najveći stepen nezadovoljstva u vezi. 

6. Nedostatak privrženosti 

U vezama u kojima ima malo ili nimalo seksa većinom nedostaje i privrženost koja se pokazuje kroz sitnice. Retko se drže za ruku, skoro nikako ne šetaju zagrljeni ili čak ne sede zajedno na kauču dok gledaju televiziju. 

"Kada budete tražili partnera, na listu stavite i fizičku privlačnost i seksualnu kompatibilnost ako zaista želite čvrste i jake temelje“, poručila je Amoabil.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading