PSIHOLOZI OTKRILI: Ovim savetima učinite svoju dugogodišnju vezu uspešnijom i srećnijom

Autor: klix.ba

Lifestyle

09.05.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge stvari se u ljubavnim odnosima menjaju sa godinama, a partneri vremenom počinju da osećaju dosadu. Ipak, psiholozi savetuju kako da, uprkos godinama, imate zdravu i uspešnu dugu vezu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Postoje načini da vaša duga veza bude i uspešna

Parovima se često dešava da upadnu u toksičnu rutinu, umesto da pomažu jedno drugom da rastu i razvijaju se u što bolje verzije sebe.

- Iste navike, komunikacija i interpersonalna dinamika koja je postojala između para koji je zajedno od svoje 20 godine, ne bi trebalo da funkcioniše za 25 godina. Moraju da se razvijaju i menjaju - ističe psihoterapeutkinja Ketlin Dalen de Vos.

Parovi koji žele da opstanu, navodi ona, moraju da imaju život van veze u kojoj su, a mnogi rade baš upravo suprotno - provode mnogo vremena sa svojim partnerom. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Idite na izlete, posetite novi restoran... savetuju psiholozi

- Kada se parovi previše oslanjaju jedno na drugo, onda sužavaju krug ljudi oko sebe i stvaraju sebi problem s tim što će nakon nekog perioda jedno od drugog tražiti da ispune sve potrebe koje imaju, naprimjer željet će jedno u drugom pronaći i prijatelja i partnera i sve ono što propuštaju jer su u vezi", kaže de Vos i ističe da je parovima neophodno da što više komuniciraju i slušaju drugu stranu. 

Savetnik za brak Džon Paul Bird ističe da partneri u dugim vezama ne dozvoljavaju da se ljutnja  i komplikacije nagomilaju između njih.

- Takođe, često idite na izlet, izmislite neku aktivnost, probajte novu pozu u seksu ili idite u neki novi restoran - kaže Paul Bird.

On dodaje da je važno obratiti pažnju i na druge stvari, kao što su ljubavne poruke, cveće ili poziv usred dana kako biste joj rekli da je volite i tome slično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading